Search This Blog

BERTERUS TERANGLAH SEBELUM NIKAH

4/06/2017

BERTERUS TERANGLAH SEBELUM NIKAH | Assalamualaikum & Selamat Sejahtera to all readers.. Sikap suka berterus-terang memang perlu ada pada setiap orang lebih-lebih lagi kepada setiap pasangan.. Entry kali ini kategori just for fun sekadar joking di petang hari. Saya copy paste dari news feed Facebook kerana ianya mencuit hati dan tiada kena mengena dengan mereka yang masih hidup atau yang telah meninggal dunia.. 


"Sayang.... sebelum kita nikah esok, biarlah abang berterus terang."
"Kenapa bang?"
"Lihat gambar ni.."
"Siapa wanita ni bang?"
"Wanita ni sebenarnya ... isteri abang. Bila kita nikah esok, sayang akan jadi isteri kedua abang".
"Sayang marah tak?"
"Abang.... demi cinta, sayang turutkan. Kalau itu dah suratan takdir dan jodoh sayang, sayang terima abang seadanya.."
"Sungguh murni kata-kata mu, terharu abang.."

"Tapi bang... sayang pun nak tunjuk gambar jugak"
"Erkkk... gambar apa pulak ni? Siapa lelaki ni?"
"Abang teka lah... sayang pun macam abang jugak"
"Apaa... ni gambar bekas suami sayang ke?"
"Tak lahhh kan sayang belum pernah kahwin lagi"
"Habis tu? Gambar boyfriend lama sayang?"
"Hihihihihi... Tidakkkkk... sayang cinta abang soranngggg je tau!!"
"Habis tu gambar sapa ni?"
"Tu gambar saya sebelum operate!"
"Nama saya dulu Zubir bukan Zubaidah!"
"Abang..... abanggggg!!... alaahh pengsan pulak dia!!"
😂😂😂

Hehehehehe...
Itu sahaja..


Regards,

You Might Also Like

43 comments

  1. bersungguh ana baca. sekali yang bawah tu memang haruuuuu. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha memang patut kena camtu Ana.. Last minit baru declare status kannn, hehehe.. 😂😂😂

      Delete
    2. Kalau nama syafiw jadi syafiqah. Hahaha. Kes naya ni. Hehe

      Delete
  2. Hahahahaah dah agak dah dia punya plot twist tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak baca tak dapat agak apa jwpan si 'pompuan' di sebalik statement understanding​ dia tu, rupanya.. hahahaha 😂😂😂

      Delete
  3. Hahahaha. Baca tajuk ingatkan entry yang seriuslaa. Sekali, tersengih2 saya bila baca part last tu kak. Haha kelakarlaa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn Fatihah, macam serious rupanya bakal suami 'terkena' di sebalik berterus terang, hehehe 😂😂😂

      Delete
  4. hehe.."Nama saya dulu Zubir bukan Zubaidah!" - cakap ngan suara garau..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zubir bang, auwww.. hehehe - 😂😂😂

      Delete
  5. Hahaha. Kelakar je. Ingatkan dia ade suami lain td.hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe kannn Cik Renex, cerita simple tapi boleh imagine camne keadaan dia.. 😂😂😂

      Delete
  6. kaghkahkahkagh... jadi nikah x ni.. kahkahkah.. ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha lepas pengsan hilang ingatan kot Poyak sbb trauma.. 😂😂😂

      Delete
  7. Hehehe..,,betul..memang kena berterus terang ni walau terpaksa pengsan 10 kali...hahahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa first time akak baca PC terdetik dalam hati : "iskh sabar betul 'pompuan' ni.." Bila baca ending terus gelak besar, hahahaha 😂😂😂

      Delete
  8. hahahaaha okay ni kelakar! xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha sebab tu share biar gelak sama2 Eeca 😂😂😂

      Delete
  9. Tak tercapai dek akal ending dia akan jadi macam tu.. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita dear 😍.. hahahaha

      Delete
  10. hahahaha alahai. itulah miang nau nak curang dah sudah baru tahu bakal wife dah renovate muka hahahaha

    http://elsaalicious.blogspot.my/2017/04/boleh-sedekahkan-pakcik-rm10.html

    singgah klik ads :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn terus pengsan.. 😂😂😂

      By the way, thanks my dear Elsa 😍

      Delete
  11. astagaaaaaaaa

    tipah tertipu, bangggggggggggggg

    hahahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehehe x sangka selama ni abang panggil Zu ingat Zubaidah tapi Zubir.. auwww x kuasa abg tau 😂😂😂

      Delete
  12. bukan abg jer yg pengsan..pembaca pun boleh jatuh kerusi baca..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Kak Fuzy, boleh tergolek dibuatnya, hehehehe 😂😂😂

      Delete
  13. Memula baca memang siyes fokus giler, rupanya... adoyaiii... Senyum sendiri akhirnya baca part Zubir tu :'p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe terkena cik abang kann NA 😁

      Delete
  14. ahahahaha... patutlah sanggup jadi bini no 2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Janji orang nak Zizie, desperate.. Hahaha 😂😂😂

      Delete
  15. ADA HIKMAH BERTERUS TERANG TU HEH..HEH..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Kak Paridah..
      Setuju dengan akak 😊😁

      Delete
  16. Hahahahaha nasib baik terus terang, kalau tidak nayaaaa haa. Sama perkasa, kehkehkeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kihkihkih pandai Mai 😂😂😂

      Delete
  17. hahaha..nasib trus skip baca yang bawah tu, sebab baca dialog atas tu macam cliche sangat kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangaaaat cliche Noradyani 😊
      Memang terkena, hihihihi

      Delete
  18. Hahaha.... yg ayat last tu mesti suara ala la lelaki kan hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suara garau : "Tulen bang.. Tulen.." Dialog filem Mr. Os.. Hihihi😂😂😂

      Delete
  19. hahahahaha. haa kan dah kena.. hehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe nak sangat berbini dua kannn..
      Nah ambik hehehehe 😁😂😂

      Delete
  20. ASSALAMUALAIKUM
    ...
    HAHAHA...
    SERIUS JM BACA...
    WAKENABAB...

    https://belogsjm.blogspot.my/2017/04/lady-in-red-planner-httpladyinredplanne.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam JM,

      Mula2 saya macam JM jugak, wa pun terkena beb! Hehehe 😂

      Delete
  21. Setelah sejam, abang pun sedar. Abang memandang dengan pandangan mata merah saga,besar bulat membutang dan melafazkan kata-kata ini.

    MASUK NERAKA JAHANAM LAH KO. BAIK TAUBAT SEBELUM MENINGGAL.

    Sayang: Ok, x jadi kawen. Abang pemarah dan ambik keputusan terburu-buru. Itu gambar kembar saya.

    hehehe....

    ReplyDelete

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!

Twitter @PapernPlanner

Like us on Facebook