Wednesday, 31 January 2018

DE'XANDRA AIR FRESHENER, INI KOMEN SAYA

Wednesday, January 31, 2018
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada pembaca blog ini.. Alhamdulillah kita masih lagi diberi peluang untuk meneruskan kehidupan dan menjalankan aktiviti seharian. Siapa antara pembaca familiar dengan wangian jenama De'Xandra? Saya yakin tentu ramai tahu perfume De'Xandra.. Iklan De'Xandra juga ada ditayangkan di tv. Saya ada 'sejarah' dengan jenama De'Xandra.. Pengakuan ikhlas, ada kisah disebalik jenama ini.. Nak tahu apa dia? Teruskan membaca..

edp
De'Xandra Perfume
Kepada pembaca yang mengikuti blog saya sebelum ini tentu tahu saya sukaaaaaaaa sangat wangian dari wangian badan (perfume), mandian (shower foam), rumah, kereta dan sebagainya. Addicted to the max! Perangai saya bila ke shopping mall mesti tak pernah miss masuk ke kedai Lovely Lace, sasa Cosmetic atau Sephora hanya kerana wangian.

Untuk perfume kegemaran saya ada 3 wangian utama iaitu L'eau De Issey by Issey Miyake, La Vie Est Belle by Lancome dan Crystal Royal by Princesse Marina De Bourbon. I can tell you memang menusuk hidung okay, strong floral scent suka sangat!.. Untuk shower foam saya suka koleksi Enchanteur manakala wangian kereta dan rumah ikut mood, janji wangi. For me, bau wangi sangat menenangkan dan boleh mengurangkan stress.

Related post : Mencari perfume idaman.
 


SEJARAH BERKENALAN DENGAN De'Xandra Eau De Parfum

Mula-mula saya kenal De'Xandra perfume dari office mate.. Member ni dealer De'Xandra jadi bila saya tengok jenis wangian De'Xandra adalah inspirasi dari designer perfume saya mula mencebik. Bukan tak suka tapi reaksi saya bermaksud apa sahaja inspired perfume memang tak boleh percaya. Bau tak kekal lama dan tak sama dengan bauan asal. Itu persepsi saya #jangankecamsaya.

Untuk tidak menghampakan dan dengan niat support business kawan, maka saya cuba 1 jenis perfume dari brand yang selalu saya guna iaitu L'eau De Issey by Issey Miyake. Ternyata, I just love it and start using it every day.. Oleh kerana murah habis sebotol tak sampai sebulan! Benarlah orang kata, don't judge a book by its cover. Belum cuba belum tau okay..  

Sekarang jatuh cinta dan perfume ini saya guna selang-seli dengan designer perfume. Keistimewaan De'Xandra selain eau de parfum (which is long lasting) ianya boleh dibawa solat di samping harga yang berpatutan. Pada pendapat saya bau haruman De'Xandra edp (jenis perfume saya guna) much more stronger than the original designer perfume.

PRODUCT BARU De'Xandra

Moving on to the next story (dah macam story teller pulak you...), De'Xandra ada keluarkan product baru selain dari body perfume iaitu koleksi De'Xandra Air Freshener.. Sekarang dah jadi fenomena di pejabat. Ramai office mate order, saya pun tak lepaskan peluang.

Wangian De'Xandra
8 wangian De'Xandra Air Freshener with inspirational quote printed on the box
Terdapat 8 wangian utama mengikut mood (4R) iaitu :

REJUVENATE (make someone look or feel better, younger and energetic again) : Passion Fruit & Passion Fine
RELAX (make someone become less tense or anxious) : Roasted Caramel & Coffee Warm
REFRESH (give a new strength or energy to reinvigorate) : Rose Forest & Green Tea
REJOICE (feel or show great joy or delight happiness, pleasure & joy) : Vanilla Fresh & Forest Dream

KOMEN SAYA TENTANG De'Xandra AIR FRESHENER

Saya beli semua jenis air freshener ni semata-mata ingin cuba sendiri keharumannya. Antara semua 8 jenis air fresheners saya prefer Rose Forest (bau seakan perfume rumah Lovely Lace) dan Vanilla Fresh (quite strong). Memang best!

PACKAGING

The best part, packaging juga elegant dengan inspirational quote printed on the box. Selain itu eco friendly.

Wangian De'Xandra
De'Xandra Air Freshener Eco Friendly packaging
HARGA

Walaupun saya tak nafikan quality wangian De'Xandra setanding dengan designer tapi harga tak sama dengan high end perfume tau..  Begitu juga dengan air freshener ini. Anda boleh dapatkan dengan harga RM10.00 sebotol.

Sekiranya anda returned customer dapat lagi 5% discount, sangat murah dan berbaloi-baloi..

De'Xandra perfume
De'Xandra Air Freshener
RECYCLE BOX

Banyak keistimewaannya sampai kotak kosong pun boleh recycle sebagai coin box. Menarik okay. Lepas ni duit syiling dalam kereta takde alasan letak merata-rata.

Haruman De'Xandra
De'Xandra Air Freshener
No other comments! Saya anggap penjelasan saya jelas, product De'Xandra memang best!.. De'Xandra ada keistimewaan tersendiri. 

Bagaimana pula dengan pembaca? Ada tak antara pembaca dealer product De'Xandra atau pernah menggunakan wangian De'Xandra? Share pengalaman sikit.. Kepada pembaca yang masih belum pernah guna wangian De'Xandra, jangan tunggu lagi.. Sekiranya review saya ini tidak meyakinkan anda apa kata anda cuba sendiri..

MANA NAK DAPAT PRODUCT De'Xandra?

Mudah sahaja.. Products De'Xandra boleh didapati secara online iaitu  :

Instagram : @shopperholic2u
 Facebook : Butik RG



Okay, setakat ini sahaja perkongsian saya.. 
Sehingga kita bertemu lagi di lain entri..
Sekian, wasalam..
Byeee..


Regards,
I am LZ



Tuesday, 30 January 2018

GIVEAWAY SOUVENIRS PULAU JEJU BY SITIYANGMENAIP & SALBIAHM

Tuesday, January 30, 2018
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembaca blog ini.. Hari ini saya dengan tergesa-gesa (imagine seperti marathon berkejar menuju ke garisan penamat) teruja untuk sertai Giveaway Souvenirs Pulau Jeju yang dianjurkan oleh blogger Siti Yang Menaip (SYM) dan blogger SalbiahM.. Al-maklum tarikh giveaway tamat pada 31 Januari 2018 nanti.. Tinggal sehari sahaja lagi..

Frankly speaking, saya baru came across giveaway ini semalam.. Itu pun secara tak sengaja terbaca dalam salah satu blog post semasa blogwalking.. Bila terpandang tempoh giveaway akan berakhir tidak lama lagi terus 'bookmarked' sebab tak mahu miss giveaway ini..

 GIVEAWAY SOUVENIRS PULAU JEJU BY SITIYANGMENAIP & SALBIAHM
Sila click banner di atas untuk Syarat-Syarat Penyertaan
Siapa yang ingin turut serta jangan risau, syarat-syarat penyertaan sangaaaaaaaat mudah... Saya dah penuhi setiap syarat-syarat yang dinyatakan dari 1 hingga 6.. Salah satu syarat utama, follow blog mereka. Untuk pengetahuan, saya sudah lama menjadi Follower mereka jadi ianya bukan satu syarat yang sukar untuk dipenuhi, hehehehe.. 

Selain itu, saya beriya sangat sertai giveaway ini semata-mata untuk menyokong SYM dan SalbiahM.. Mereka adalah rakan bloggers yang rajin singgah di blog saya. Di samping itu sudah tentu saya juga ingin mencuba nasib untuk menang hadiah yang ditawarkan so called ole-ole dari Korea sebab mereka baru saja pulang dari bercuti di sana. ;-)

SOUVENIRS YANG BAKAL DIBERIKAN 

Fridge magnet Pulau Jeju x 3 orang Pemenang
Keychain Khas Pulau Jeju x 5 orang Pemenang

Okay SYM dan SalbiahM, terima kasih kerana menganjurkan giveaway ini.. Kepada pembaca sekalian, masih belum terlambat untuk meriahkan lagi giveaway rakan blogger kita ini.. Jom kita marathon sama-sama kerana tarikh akhir giveaway esok iaitu pada 31 Januari 2018..Cepat-cepat...

By the way, good luck saya ucapkan kepada peserta lain..



Sehingga kita bertemu lagi di lain entri..
Sekian, wasalam..


Regards,
I am LZ

Monday, 29 January 2018

MENIKMATI SEAFOOD DI MEDAN IKAN BAKAR CRYSTAL BAY ALAI, MELAKA

Monday, January 29, 2018
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembaca blog ini.. Hujung minggu lalu saya ke Muar untuk menguruskan hal sambung semula bekalan air di rumah pertamaku. Al-kisah rumah ini saya beli pada tahun 2008 tapi saya tidak tinggal di situ sehingga kini. Sekali-sekala balik kampung saya akan jenguk dan sekadar upah orang atau adik-beradik untuk bersihkan mana yang perlu.

Setiap kali jenguk rumah ini akan ada perasaan sedih kerana tidak pernah tinggal lama di situ memandangkan saya dan keluarga mencari rezeki di Negeri Sembilan. In shaa Allah ada perancangan tinggal tetap di sini satu hari nanti.

Rumah di Muar, Rumahku Syurgaku
Selesai dari menguruskan hal rumah, saya bertolak ke Seremban. Dalam perjalanan we decided to singgah makan di Medan Ikan Bakar Crystal Bay Alai, Melaka. Al-maklum ikan bakar terkenal di Melaka selain asam pedas, coconut shake, masakan Baba Nyonya dan makanan famous lain. Seafood antara makanan kegemaran saya. Kami pernah makan ikan bakar di Umbai dan Muara Sungai Duyung tetapi masih belum pernah ke Crystal Bay Alai. Office mate kata ikan bakar Alai lebih murah dari Umbai. Jadi petang itu merupakan kunjungan perkama kami di Medan Ikan Bakar Crystal Bay, Alai untuk cuba sendiri. 

Related post : Ikan Bakar Parameswara

Alai, Melaka
Sebelum menuju ke Medan Ikan Bakar singgah meninjau pantai di hujung muara.. Saya suka suasana pantai di waktu petang dengan tiupan angin memang best! Nyaman dan tenteram rasa fikiran walaupun serabut dengan macam hal.

Untuk pengetahuan, kawasan Medan Ikan Bakar Crystal Bay Alai melalui kawasan perumahan.. Tak susah cari sebab ada pintu gerbang di jalan besar dan banyak gerai ikan bakar di kawasan itu..

Pantai Alai, Melaka
Saya tiba di Medan Ikan Bakar hampir pukul 5.00 petang. Medan Ikan Bakar selalu mula berniaga pukul 5.30 petang, tak sangka ada sebuah gerai sudah sedia menerima pelanggan. Kami sebulat suara ordered 3 pinggan nasi putih, kailan ikan masin, udang goreng butter, 2 ekor ketam masak telur masin (recommended by Tuan Kedai), ikan jenahak sebelah bakar sambal, 2 ekor sotong goreng tepung dan 1 jug air tembikai. Order tak hengat sebab lapar yang amat, so called lunner (a meal combining lunch and dinner) ;-)



Otak-otak dan Arief
Sementara menunggu hidangan tiba, kami dijamu dengan otak-otak.. Anak bujang saya ni memang 'hantu' otak-otak. Suka yang amat sampai boleh habis sebakul dia hadap sorang. Tak berapa lama hidangan pun tiba di meja..

Medan Ikan Bakar Crystal Bay Alai, Melaka
Udang goreng butter
Medan Ikan Bakar Crystal Bay Alai, Melaka
Kailan ikan masin
Medan Ikan Bakar Crystal Bay Alai Melaka
Ketam masak telur masin
Medan Ikan Bakar Crystal Bay Alai, Melaka
Sotong goreng tepung
Medan ikan bakar Crystal Bay Alai
Ikan jenahak bakar sambal
Alhamdulillah, semua sedap termasuk sos dan kicap pencicah ikan bakar.. Kami makan bertiga dan sudah tentu ada baki yang perlu dibungkus dan dibawa pulang. Selesai sudah, masa untuk buat bayaran.. Our bill came up to RM187.00 discount RM2.00 total perlu dibayar RM185.00, tak tahu mahal atau murah tapi ini merupakan harga paling tinggi pernah saya bayar untuk makan seafood bertiga. Mungkin juga harga pasaran seafood ketika itu tinggi.. Tak kisahlah janji sedap dan puas hati. Apa pun saya masih vote for Senandung Malam di Pantai Bagan Lalang untuk seafood murah dan sedap.

Medan Ikan Bakar Melaka
Bil
Pesanan saya, sebelum menjamu selera di Medan Ikan Bakar perlu tahu harga semasa makanan laut ketika itu atau tanya tokey kedai sebelum membuat pesanan supaya tidak over budget atau harga tak sepadan dengan makanan.



Siapa pernah makan di Crystal Bay Alai? Mungkin anda boleh kongsi pendapat anda.. Pembaca lain boleh juga berikan pendapat anda.

Begitulah cerita yang ingin dikongsi bersama..
Sehingga kita bertemu lagi di lain entri..
Sekian, wasalam..
Byeeeee..


Regards,
I am LZ

Saturday, 27 January 2018

TARIKAN MENARIK DI AQUARIA KLCC, KUALA LUMPUR

Saturday, January 27, 2018
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada pembaca blog ini.. Hari ini Sabtu, Selamat Hujung Minggu diucapkan kepada rakan bloggers. Apa aktiviti hari ini? Saya pula tak ke mana sebab terlalu penat, minggu ni sungguh hectic so saya bercadang untuk menghabiskan masa berehat sahaja di rumah.

Oleh kerana sibuk, komen pembaca pun masih belum sempat saya balas. In shaa Allah, setiap komen di blog Lady in Red Planner ini akan saya balas dari semasa ke semasa. Terima kasih kepada pembaca yang sudi meninggalkan komen. I really appreciate it 💕.

So today, I would like to share with you cerita tentang short trip ke AQUARIA KLCC dua minggu lalu.. Instead of Tarikan Menarik di AQUARIA KLCC, saya juga namakan post ini : "Biarlah Gambar Berbicara" kerana gambar lebih banyak dari cerita. Anggaplah ianya seperti sebuah album gambar..

Related : Lunch di sini

Okay, bila kita masuk sahaja ke Aquaria akan nampak Piranha Tank.. Banyak sangat ikan Piranha dalam tu..

AQUARIA KLCC in Kuala Lumpur
Piranha Tank
Tak padan dengan saiz kecil tapi agresif. Pirana adalah sejenis ikan omnivor kecil yang tinggal berkumpulan di Laut Merah dan sungai-sungai di Amerika Selatan. Ikan ini mempunyai deria bau yang kuat dan suka darah seperti ikan jerung.

Aquaria KLCC
Tapak sulaiman dan hidupan laut jenis Asteroidea
Horseshoe Crab Aquaria KLCC
Belangkas
Pepatah Melayu ada kata 'berkepit macam belangkas'.. Huh inilah belangkas, hehehe. Belangkas atau Horseshoe Crab adalah haiwan yang tinggal di air masin dan sedikit di paya air tawar. Ada sesetengah tempat makan belangkas, tak silap saya di Kota Tinggi, Johor, pernah disiarkan di Majalah 3 satu masa  dulu. 

Siapa pernah makan belangkas mungkin boleh kongsi camne rasa belangkas. So far saya masih belum terbuka hati untuk mencuba belangkas. Belangkas juga antara haiwan yang sedang diancam kepupusan.

Ikan Jerung AQUARIA KLCC
Anak ikan jerung
AQUARIA KLCC Kuala Lumpur
Ikan toman
 
Garden Eel
AQUARIA KLCC
Udang galah
Aquaria KLCC
Udang galah
Kawasan tumpuan pengunjung mengambil gambar
Ikan Naga
  


 
 
 
Semasa sedang meninjau spesis ikan besar di tunnel, tiba-tiba ada diver dalam tangki sedang membersihkan aquarium. Maka pengunjung pun berpeluang meninjau dengan lebih dekat lagi proses pembersihan tangki aquarium yang besar.
 
 
Diver
AQUARIA KLCC
Octopus
Siapa suka makan chuka idako di Sushi King? Kalau nak tahu inilah ibu dia, hehehehe. Bukan main besar. Orang menangis di bucu katil tapi octopus ni menyorok di bucu aquarium konon pemalu, hehehe

Aquaria KLCC
Jaws atau rahang ikan jerung
 

Sempat berposing walaupun gelap demi sebuah memori, ewahhh..

Seahorses
Jemput singgah menonton rakaman video amateur yang diambil:

 

Okay, begitulah sebahagian daripada gambar-gambar dalam koleksi semasa ke Aquaria KLCC tempoh hari. Motif utama ke sini untuk memberi pendedahan kepada Arief Redza mengenai kehidupan dasar laut and at the same time mengagumi kebesaraanNya.

Bayaran masuk ke Aquaria KLCC dengan MyKad seperti berikut :

Dewasa (adult) : RM49.00
Kanak-Kanak (3 hingga 12 tahun) : RM39.00 
Senior Citizen (atas 60 tahun) : RM39.00
Umur bawah 3 tahun masuk percuma.

Website : AQUARIA KLCC



Sehingga kita bertemu lagi di lain entri..
Sekian, wasalam..


Regards,
I am LZ

Tuesday, 23 January 2018

HOMEMADE CARAMEL POPCORN

Tuesday, January 23, 2018
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembaca blog Lady in Red Planner.. Al-kisah sejak beberapa bulan lalu anak minta buat popcorn sebab dia pernah buat bersama teacher dan rakan-rakan sebaya ketika transit di Smart Reader tahun lalu.. Jadi mama dia yang sebenarnya tak pernah tahu cara buat popcorn pun terus acah-acah terror.. Berpandukan website allrecipes.com dapatlah saya imagine how to prepare caramel popcorn. Mudah yang amat rupanya buat popcorn. Kelakar pun ada sebab sebelum ni tak pernah tahu..

So hari ini dengan bangganya saya ingin kongsi resepi homemade caramel popcorn yang sedap di samping sangat mudah disediakan. Bak kata orang resepi tutup mata pun boleh buat, hehehehe. Tapi saya nasihatkan lepas siap semua baru tutup mata naa.. Nanti minyak pergi mana, bertih jagung lompat ke mana, hehehe. Siapa yang tahu buat tolong jangan gelak.. haip!

Inilah hasil kejadian sebelum disaluti caramel...

Homemade Caramel Popcorn Recipe
Homemade Caramel Popcorn

Resepi Bertih Jagung Karamel
(Homemade Caramel Popcorn Recipe)

Bahan-Bahan

3 genggam biji jagung
3-4 sudu besar minyak masak
1 sudu besar butter
¼ sudu kecil garam halus

Cara-cara

1. Mula-mula pasang api sederhana. Panaskan minyak dan butter.
2. Kemudian kecilkan api.
3. Masukkan biji jagung. Pastikan semua biji jagung kena minyak.
4. Tutup periuk. Tunggu hingga bunyi biji jagung meletup “pop pop”. 
5. Bila takde lagi bunyi "pop pop" maksudnya biji jangung dah habis meletup. Sekarang, boleh buka tutup kuali / bekas tadi. Pasti anda teruja bila tengok popcorn penuh putih gebu..
6. Kemudian, masukan popcorn ke dalam bekas lain
7.  Tabur garam dan gaul rata 

Siap sudah, sekarang masa untuk sediakan caramel


Resepi Bertih Jagung Karamel
Caramel
Caramel

Bahan-bahan

1 cawan brown sugar
2 sudu besar gula
4 sudu besar butter
1 sudu kecil baking soda
1 ½ sudu kecil vanilla

Cara-Cara

1. Masukkan brown sugar, gula pasir dan butter ke dalam periuk. Panaskan guna api sederhana.
Kacau hingga semua bahan larut.
2. Masukkan baking soda dan vanilla. Kacau hingga likat. 
3. Padam api dan tuang ke dalam bekas popcorn. Kacau rata.
4. Masukkan bekas popcorn ke dalam oven dan panaskan anggaran 10 minit.
5. Kacau popcorn hingga caramel menyaluti hampir seluruh popcorn.
6. Siap! Sedia untuk dihidang.

Homemade Caramel Popcorn
Inilah hasil kejadian Homemade Caramel Popcorn.. Bila anda buat caramel popcorn di rumah akan ada bau caramel sedap semerbak memenuhi ruang seperti anda berada di panggung wayang, hehehe.. Lepas ni takde la beli popcorn di luar.. 




Selamat mencuba..
Okay, setakat ini sahaja perkongsian saya..
Sehingga kita bertemu lagi di lain entri..
Sekian, wasalam..


Regards,
I am LZ

Sunday, 21 January 2018

BABA NYONYA RESTAURANT, AVENUE K

Sunday, January 21, 2018
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembaca blog ini.. Happy Weekend everyone! Semoga segala yang dirancang berjalan dengan baik dan dipermudahkan urusan.. Hari ini genap seminggu saya dan keluarga ke KLCC semata-mata memenuhi permintaan anak bujang. Cuti sekolah hujung tahun lepas tak bawa dia ke mana-mana so last weekend saya tebus hutang itu.. Puas jalan ke Aquaria KLCC, we had our lunch at Baba Nyonya Restaurant di Avenue K for the first time.

Siapa biasa ke Avenue K tentu perasan di mana letaknya restoran ini tapi berbeza dengan saya.. Semasa meninggalkan Jalan Ampang area berbelas tahun yang lalu, Avenue K masih dalam pembinaan. Ini merupakan kunjungan kali ke-3 di Avenue K shopping mall setelah berpindah ke Seremban. Waktu kami tiba di restoran Baba Nyonya, jam menunjukkan pukul 3.00 petang dan tak ramai orang..

Jom kita check apa menu yang menarik di Restoran Baba Nyonya Avenue K..



Baba Nyonya Restaurant, Avenue K
Menu Baba Nyonya Restaurant
First of all, saya suka sangat dengan kombinasi turquoise dan pink pada menu.. Motif batik sangat cantik dan unik, tepat dengan konsep baba nyonya. Untuk pengetahuan konsep restoran ini menghidangkan makanan asli peranakan Baba Nyonya.

Baba Nyonya Restaurant, Avenue K
Inside menu Baba Nyonya Restaurant
I randomly flipped through the pages, terpaku dengan senarai menu kategori noodles. Al-maklum perut sedang lapar, tengok perkataan 'noodles' tu pun rasa sedap, hehehe...

Baba Nyonya Restaurant, Avenue K
Menu noodles Baba Nyonya Restaurant
Dari kategori noodles, saya pilih soto ayam (RM10.28).. Walaupun perut lapar nasi, I got rather greedy and ordered soto ayam to share with Arief, teringin sangat rasa soto ayam dari Baba Nyonya Restaurant. Mana tahu rasa luar biasa kannn.. Selain soto ayam, saya ordered set nasi dan asam pedas (RM20.66) untuk diri sendiri dan Mamak Mee (RM10.28) for my husband..

Curry Puff
Promosi Kak Ros Curry Puff
Sambil tunggu pesanan, belek-belek iklan atas meja : Kak Ros Curry Puff exclusive RM2.00 seketul. Memandangkan saya bukan penggemar curry puff so takde rasa teringin cuba.
 
Baba Nyonya Restaurant, Avenue K
Lanterns decoration
Ini pula dekorasi dalam kedai, lanterns berwarni-warni dan mural.. Dekorasi dalam kedai agak unik dan santai sepertimana hiasan rumah baba nyonya.

Baba Nyonya Restaurant, Avenue K
Mural
Service bagus, tak lama tunggu air dan makanan pun sampai di meja.  Minuman saya order apple asam boi (RM12.17) dan Nescafe ais (RM4.62) for my husband.

Baba Nyonya Restaurant, Avenue K
Necafe ais & apple asam boi
 Anak tak mahu order minuman tapi dia ordered bubur Cha-ca (RM4.91)..

Baba Nyonya Restaurant, Avenue K
Bubur sum-sum
Makanan pertama sampai mee goreng mamak.. Beginilah rupa mee goreng mamak versi Restoran Baba Nyonya..

Baba Nyonya Restaurant, Avenue K
Mee goreng mamak
Disusuli pula soto ayam untuk Arief.. Cukup segala rasa dan bahan-bahan di dalamnya disertakan sekali sambal kicap. The soto ayam pretty decent. I would recommend this at Baba Nyonya Restaurant.

Baba Nyonya Restaurant, Avenue K
Soto ayam & sambal kicap
Seterusnya set nasi dan asam pedas Baba Nyonya.. Truth be told, for me the asam pedas was rather average in terms of taste..

Baba Nyonya Restaurant, Avenue K
Set nasi dan asam pedas
Our bill came up to RM73.35 for all the above, inclusive of drinks. Overall alhamdulillah dengan rezeki hari itu dapat menikmati makanan ketika sangat lapar.

Baba Nyonya Restaurant Avenue K
Baba Nyonya Restaurant Avenue K
Saya boleh rumuskan di sini, persekitaran restoran 8/10 manakala dari segi rasa makanan saya bagi  5/10, not the best restaurant I've ever eaten but still worth trying. 

Begitulah review Baba Nyonya Restaurant Avenue K khas untuk my lovely readers..




Sehingga kita bertemu lagi di lain entri..
Sekian, wasalam..
Byeeeee...


Regards,
I am LZ 


Disclaimer: 
The opinions and experiences published on this blog is entirely based on my personal taste buds. All photos shown in this blog post belongs to me. If you need to use them for some reasons, please contact me at my email. Please respect others.