Social Media Icons

slide code

Photo

I am LZ
Assalamualaikum..
Hello & Welcome to my blog!

I'm LZ | 41 y/o | Married
Based in Seremban, N9
On Blogger since May 2011
***************
Advertorial, Collaboration & Review
feel free to contact me via :

email : papernplanner@gmail.com

About Me
Contact Me

welcome to my blog

social media icons 2

Search

category 1

BEAUTY

category 2

Fashion

category 3

LIFESTYLE

never miss any post

Birthday Surprise Bouquet, Pemberian Kecil Tapi Bermakna

BIRTHDAY SURPRISE BOUQUET, PEMBERIAN KECIL TAPI BERMAKNA | Al-kisah terlalu serabut dan sibuk dengan proses pindah rumah minggu lalu, saya seperti tak berpijak di bumi yang nyata.. Pagi ini baru teringat birthday adik bongsu dah berlalu semalam.. I can't believe I forgot my sister 's special day. I feel bad about it, tanpa berlengah terus capai phone dan wish her happy belated birthday..

Masih tetap rasa bersalah, so I decided to send her birthday surprise bouquet. Tapi masihkah ada yang sudi ambil order last minute dan hantar dalam hari yang sama before 4.30 p.m? Just tawakkal.. Alhamdulillah urusan saya dipermudahkan.. Hasil pencarian, saya dapat khidmat surprise delivery dengan hanya sekali percubaan.

Surprise birthday delivery for my sister
Inilah feedback saya terima dari my adik bongsu :



Feedback
Saya kenang jasa adik bongsu ni, Allah takdirkan dia masih single (umur sekarang 34 tahun) untuk menjaga orang tua di kampung. Lately ayah saya tak sihat dan bermacam-macam ragam lagi dia perlu hadapi ditambah pula kerja hakiki sebagai Lecturer. Saya faham, berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Saya tak dapat balik kampung sekerap mungkin. Adik bongsu ini harapan saya.

Walaupun begitu, kami adik-beradik sama-sama memenuhi kekurangan yang ada untuk saling bekerjasama. Bab tenaga, kewangan, perhatian dan keperluan dibahagi sama. Jadi tak hairanlah mengapa dia rasa terharu apabila mendapat penghargaan seperti itu, pemberian kecil bagi saya tapi bermakna untuk dia..



Doa saya kepada adik bongsu : Semoga diberikan kesihatan, kesabaran, dipermudahkan urusan, diluaskan pintu rezeki dan dilimpahi rahmat Illahi.. Semoga setiap kebaikan yang dilakukan mendapat redha dan balasan syurga, aamiin.

Setakat ini sahaja perkongsian saya Sehingga kita bertemu lagi di lain entry..
Sekian, wasalam..


Regards,


Loading...

Comments

  1. Dina pun tak fikir lagi bagi apa untuk adik dina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Surprise bouquet la hadiah paling sesuai untuk adik Dina 😊

      Delete
  2. nice... ayu pun suka kasi kejutan mcm ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Mummy Ayu, bertuah sungguh si penerima itu 🥰..

      Delete
  3. Semoga dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur

    ReplyDelete
  4. Salam ziarah :)
    Memang surprise & terharu sungguh tu.

    ReplyDelete
  5. semoga adik bongsu LZ dimurahkan rezeki, dipanjangkan usia, bertemu jodoh yg baik, MasyaAllah, banyak baktinya menjaga ibubapa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya turut mengaminkannnya nohas! Aminnn!

      Delete
  6. bestnya dapat suprise! Kadang tak perlu yang mahal pun cukup kita ambil berat dan ingat dah boleh ceriakan hari orang lain. Happy belated birthday untuk adik kak LZ!

    ReplyDelete
  7. bestnya!! happy2... mmg best dpt suprise cmni.. kalau awa pun awa nangis sbb rasa diri ada yg betul sayang hehe

    ReplyDelete
  8. Bestnya dapat surprise macam ni. Happy birthday to Adik kak LZ

    ReplyDelete
  9. kalau saya dapat surprise pun confirm menangis...dah lah sedia ada memang kuat nangis h ahaha

    ReplyDelete
  10. sukanya dpt surprise mcm ni.. cantik pulak tu..

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah.. walaupun kecil namun bahagia yang menerima sangat besar maknanya..
    semoga sentiasa dalam rahmat Allah sis dan adik.. Aamiin..

    ReplyDelete

Post a Comment

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!


ppl love these

TIPS : CARA MUDAH CUCI HANDBAGS
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera to all my lovely readers.. Yuhuuuu buat apa hujung minggu be…
6 RESEPI SARAPAN PAGI MUDAH & SEDAP
6 RESEPI SARAPAN PAGI MUDAH & SEDAP | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembac…
NURSERY POKOK MURAH DI SG. BULOH
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembaca blog ini.. Alhamdulillah atas segala li…
BILA INGIN MEMILIKI KELEMBUTAN HATI
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera to all readers..  Hari ini tergerak hati untuk berkongsi Had…