Social Media Icons

slide code

Photo

I am LZ
Assalamualaikum..
Hello & Welcome to my blog!

I'm LZ | 41 y/o | Married
Based in Seremban, N9
On Blogger since Mac 2010
***************
Advertorial, Collaboration & Review
feel free to contact me via :

email : papernplanner@gmail.com

About Me
Contact Me

welcome to my blog

social media icons 2

Search

category 1

BEAUTY

category 2

Fashion

category 3

LIFESTYLE

never miss any post

Angin Petang di Port Dickson

ANGIN PETANG DI PORT DICKSON | Assalamulaikum dan Selamat Sejahtera kepada pembaca blog ini.. Lama tak update blog, rindu sangat menulis.. Sejak kebelakangan ni terlalu sibuk kerana jadual yang padat untuk achieve goals yang telah dirancang sejak awal tahun ini. Al-maklum kita kini di fasa minggu terakhir bulan Oktober dan hanya 2 bulan lagi kita melangkah ke tahun 2020. Saya ingin pastikan matlamat pada tahun ini tercapai menjelang tahun 2020..

Bila busy sangat saya terasa ingin ruang untuk release stress.. Cara saya release stress mudah tak perlu banyak belanja hanya dengan ambil angin petang sambil makan fries McDonalds di tepi pantai Port Dickson.

Pantai Port Dickson

Saya suka lepak di Waterfront Port Dickson kerana kawasan yang luas dan bersih.. Suka melihat pemandangan laut yang tiada halangan dan sempadan.. 

Ombak di Waterfront Port Dickson

Melihat ombak dan air laut membuatkan fikiran saya tenang.. Lupa sejenak dengan beban yang sedang bercelaru di fikiran.. 

Ombak menghempas pantai
Kapal belayar di lautan 

Suka tengok kapal terumbang-ambing dipukul ombak hingga tak sedar bahang panas matahari membakar kulit.. Cukup masa bertolak pulang ke rumah dengan perjalanan hanya mengambil masa lebih kurang 45 minit.. Perasaan happy dan boleh focus tugasan akan datang.. 

Sebelum menikmati pemandangan di tepi pantai Port Dickson, saya dan keluarga makan di restoran Sukand's Food Station. Cerita tentang restoran ini ada di blog anak saya [DI SINI]..



Okay, setakat ini sahaja perkongsian saya..
Sehingga kita bertemu lagi di lain entry..
Sekian, wasalam..


Regards,



Loading...

Comments

  1. Assalam...sisi pun suka lepak tepi laut kalau tengah terbeban dengan masalah...walau tidak dapat selesaikan masalah..at least dapat sedikit ketenangan kat situ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam..
      Sama cara kita sis SA.. Rasa tenang dan relax kannn..

      Delete
  2. cantik kak, dana suka jalan2 tepi pantai... tengok ombak tengok laut jadi tenang je rasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kann Dana, lain suasana tepi pantai buat kita rasa tenang dengan bunyi ombak..

      Delete
  3. seronok amik angin ptg sambil tgk ombak laut

    ReplyDelete
  4. angin pantai best. tapi sekarang dah tak banyak pantai yg ada pasir. sayang sekali :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Umi Nazirah sebab banyak aktiviti menambak tepi pantai.. Kalau ada pantai yang berpasir pun kadang2 tak dijaga dan kotor..

      Delete
  5. merenung lautan selalu menenangkan.
    mendengar ombak menghempas, seakan irama yang indah.

    akak suka duduk termenung kat satu port ni, kat Hutan Rekreasi Tg Tuan, PD. Tapi kena rentas hutan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu bahagian atas kann Kak Ujie dekat dengan rumah api / menara tinjau.. Kalau betul tempat tu agak scary sikit kak tapi pemandangan dia memang superb, cantik..

      Delete
  6. Dapat nikmati lautan saujana mata memandang..tiupan angin laut..dengar bunyi ombak..itu nikmat bagi PC kak..sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya PC memang best.. Perasaan tu tak dapat digambarkan dengan kata2 kannn.. Feeling dan layan sangat..

      Delete
  7. Replies
    1. PD pantai cantik utk mandi area Tanjung Biru atau Blue Lagoon pakcik WP.. Air masih biru dan tak berkeladak compare to Teluk Kemang or Jalan Pantai..

      Delete
  8. Rasa macam tak pernah sampai kat waterfront ni. cantik! Nanti bolehlah ajak husband datang sini pulak kalau ke PD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat dialu-alukan Fizah, bila ada peluang nanti singgahlah ke PD ;)

      Delete
  9. Replies
    1. Memang cantik pemandangan laut Rabia, menenangkan walaupun cuaca panas, hihihi

      Delete
  10. i love being near the sea.

    ReplyDelete
  11. dah lama xturun PD.....rietta pling xsuka part panas membahang.....dh lama juga xmasuk hutan tengok kehijauan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siapa suka nature dia akan ke hutan untuk release stress tapi sis prefer pantai walaupun panas bahang matahari ;)

      Delete
  12. Laut ni memang sejenis yang boleh release tension. Tenang je rasa hati ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exactly Aisya, sesuai sangat layan perasaan bila duduk tepi pantai ;)

      Delete
  13. lama sungguh jejak sini...melihat ombak menderu, kemudian pecah berbuih..rasa ralit..stress reliever..

    ReplyDelete

Post a Comment

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!


ppl love these

TIPS : CARA MUDAH CUCI HANDBAGS
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera to all my lovely readers.. Yuhuuuu buat apa hujung minggu be…
GIVEAWAY PERTAMA by diyanatjuman.blogspot.com
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera diucapkan kepada semua pembaca blog ini.. Saya mengambil kes…
6 RESEPI SARAPAN PAGI MUDAH & SEDAP
6 RESEPI SARAPAN PAGI MUDAH & SEDAP | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembac…
IKEA DECORATION IDEAS UNTUK RUMAH SAYA
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembaca blog ini.. Apa khabar? Hopefully semua …