Search This Blog

GOOGLE ADSENSE ACCOUNT ON THE GO

Monday, August 21, 2017

GOOGLE ADSENSE ACCOUNT ON THE GO | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembaca blog ini.. Memiliki akaun Google Adsense merupakan satu peluang keemasan yang sangat ditunggu-tunggu oleh para blogger kerana ia mampu menjana side income yang agak lumayan. Walaupun proses memohon akaun Adsense agak ketat namun sejak kebelakangan ini kebanyakan rakan-rakan blogger saya telah berjaya memiliki akaun adsense. Tahniah diucapkan.. Untuk pengetahuan, pengalaman manis akaun Adsense saya diluluskan sekitar tahun 2008 dan pernah sekali menebus pendapatan sekitar tahun 2015..

Kepada mereka yang sedang berusaha ke arah itu, teruskan mencuba jangan putus asa.. Mungkin ada kriteria yang diperlukan oleh Adsense masih belum dipenuhi.. Okay, let's straight to the point..


Entri kali ini saya ingin berkongsi tentang kemudahan pengguna Adsense menyemak akaun mereka on the go, di mana sahaja anda berada dengan syarat mesti ada internet coverage, hehehe..

Al-kisah, Google Adsense menyediakan cara mudah untuk mengakses data penting dari Adsense Account melalui smartphone. Aplikasi Google Adsense boleh dimuat turun melalui Google Play atau AppStore. Lepas download apps ni tak perlu lagi semak akaun Adsense dari laptop atau komputer.. Saya sendiri guna apps ini dan mendapati ianya sangat berguna dan perlu ada pada setiap pengguna Adsense.

"Track your earnings, anywhere you go." - Google Adsense

Apa kelebihan Google Adsense apps ni? Paling best pengguna Adsense boleh menyemak status terkini keseluruhan akaun termasuk pendapatan terkini, semalam dan bulan semasa serta laporan prestasi terperinci bulan sebelum. 

Selain itu laporan seperti unit iklan, saluran, sites, negara dan lain-lain yang berkaitan juga boleh diketahui melalui Google Adsense apps, seperti yang dipaparkan di bawah:


 

  

Selain menyemak pendapatan yang diperolehi, pengguna Adsense sewajarnya perlu ada apps ini bagi memudahkan mereka menerima makluman penting berhubung akaun Adsense mereka. Al-maklum akaun Adsense ini sangat sensitif, sekiranya ada 'penyalahgunaan' maka akaun anda akan disekat dan agak leceh untuk membuat permohonan semula. Jadi pengguna Adsense perlu sentiasa peka dengan setiap notifications yang diterima dan segera memberi maklumbalas sekiranya perlu berbuat demikian.

 

Begitulah perkongsian yang ingin disampaikan..
Semoga entri ini sedikit-sebanyak memberi panduan kepada pembaca dan satu perkongsian ilmu yang berguna.


Sehingga kita bertemu lagi di lain entri..
Sekian, wasalam..


Regards,







You Might Also Like

24 comments

  1. Ana tak apply lagi utk adsense after the first application being rejected. Sebab confirm xlepas juga sbb entri ana byk sgt gambar.rasa x puas bila x letak gambar kang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. It's okay Ana, jangan putus asa belajar dari kesilapan pertama.. Bila confident nanti boleh apply semula. Yakin boleh!.. 😍💕

      Delete
  2. Replies
    1. Ada Rabiahtul, senang pengguna AdSense semak akaun mereka di mana sahaja 😊..

      Delete
  3. waaa. kena letak jugak ni. hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada akaun AdSense cepat2 download VM.. Senang pantau akaun.. 😄

      Delete
  4. Panduan kepada yang berminat.
    Tahniah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Pakcik WP..
      Harap membantu mereka yang berkenaan..😊

      Terima kasih..

      Delete
  5. wahhh..adakah tracking diatas sis punya
    ..banyakknyaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh sama sekali tidak sayangku Irda, itu Google Play yang punya, income ku masih belum menjangkau 6 angka, huhuhu 😓😉

      Delete
  6. wow..tq for sharing LZ..dah blh install kejap lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. My pleasure Hernee coz sharing is caring 😊💕. Boleh install senang mau check, hehehe 😁

      Delete
  7. Mama belum Ada kekuatan utk apply Google AdSense. Ilmu x cukup lagi. Tahniah kepada sesiapa yg Ada adds Tu ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. It's okay Mamapp, teruskan blogging. Ada rezeki tak ke mana.. in shaa Allah bila dah sedia nanti mamapp boleh apply juga.. 😊💕

      Delete
  8. info yg bagus.. ada apps on the go ye.. hee. senang nak track kita punya report cmni.. Setelah sekian lama sy punya adsense tidak kena approve alhamdulillah tahun ni diapproved.. :D keyword dia jangan putus asa cuba perbaiki salah silap diblog dan url blog tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..
      Tahniah Hasif, semoga lebih banyak menjana side income akan datang.. Jangan lupa download apps ini, senang tracking Google Adsense account on the go.. 😊💕

      Delete
  9. Aah kak...PC dah install..mudah..lagi satu secara tak langsung menjadi motivasi bila tengok setiap sen tu...itu rezeki..nak lebih..usaha lebih..begitulah ibaratnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Exactly PC, senang monitor setiap cents kita dapat.. Bergantung kepada usaha & rezeki kannn, syukur alhamdulillah 💕

      Delete
  10. Replies
    1. Kalau Syuhada pengguna AdSense boleh download 😊

      Delete

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!

Twitter @ladynredplanner

Sponsor

Labels