Social Media Icons

slide code

Photo

I am LZ
Assalamualaikum..
Hello & Welcome to my blog!

I'm LZ | 41 y/o | Married
Based in Seremban, N9
On Blogger since Mac 2010
***************
Advertorial, Collaboration & Review
feel free to contact me via :

email : papernplanner@gmail.com

About Me
Contact Me

welcome to my blog

social media icons 2

Search

category 1

BEAUTY

category 2

Fashion

category 3

LIFESTYLE

never miss any post

Nyanyian Lagu Bismillah Seperti Suara Penyanyi Perempuan

NYANYIAN LAGU BISMILLAH IKHWAN FATANNA SEPERTI SUARA PENYANYI PEREMPUAN | Tahu tak ada lagu ni saya ingat penyanyi dia perempuan tapi rupa-rupanya lelaki - adoi tepuk dahi!.. Al-kisah petang semalam ketika memandu pulang dari pejabat, lagu Bismillah ini berkumandang di radio.. Waktu itu, saya berhenti di traffic light merah jadi sempatlah menghayati bait-bait lagu Bismillah ni..

Always start with Bismillah
Bila lirik lagu best saya akan search di Google untuk dapatkan nama lagu kemudian terus ke YouTube untuk menonton klip video.. Masa dengar lagu ni di radio suara macam perempuan tapi tak sangka penyayi lagu Bismillah ni bernama Ikhwan Fatanna, seorang lelaki.. Bila search kat Google memang bukan saja saya sangka suara perempuan tapi netizen pun kata perkara yang sama. Mana tidak, nama penyanyi pun terlalu asing pada saya. 

Oleh kerana lagu best, tak kira penyanyi lelaki atau perempuan, so layan...


Lirik Lagu Bismillah – Ikhwan Fatanna

Ada yang sedang berjalan
Ada yang sedang berlayar
Ada yang juga di angkasa

Ada yang baru belajar
Ada tengah temuduga
Ada yang bosan dengan kerja

Tak kisah kita di mana
Kita mula dengan nama kebesaranNya

Bismillah
Walau sekecil mana kita langkah
Bismillah
Walau dunia sering bermasalah
Bismillah
Usaha dan doa usahlah lupa

Sebutkanlah Bismillah
Sebutkanlah Bismillah

Sebutkanlah Bismillah

Bila kita menyebut namaNya
Nawaitu Jahat pun jadikan kita
serba salah

Bila kita menyebut namaNya
Semoga yang dilaksana semuanya terjaga

Tak Kisah kita di mana
Kita mula dengan nama kebesaranNya

Bismillah
Walau sekecil mana kita langkah
Bismillah
Walau dunia sering bermasalah

Bismillah
Usaha dan doa usahlah lupa

Sebutkanlah Bismillah
Sebutkanlah Bismillah

Tidakkah kita percaya
Dengan hikmah yang ada padaNya
Sempurnakanlah segala hela nafas yang ku hembuskan
Setiap amalku
Hanyalah untukMu

Bismillah
Walau sekecil mana kita langkah
Bismillah
Walau dunia sering bermasalah
Bismillah
Usaha dan doa usahlah lupa

Sebutkanlah Bismillah
Sebutkanlah Bismillah

Bismillah
Walau sekecil mana kita langkah
Bismillah
Walau dunia sering bermasalah
Bismillah
Usaha dan doa usahlah lupa

Sebutkanlah Bismillah
Sebutkanlah Bismillah

Bismillah
Sebutkanlah Bismillah


----------------- **** ----------------



Bukan sahaja Muslim suka lagu ini tapi non-muslim juga minat apabila rata-rata memberi komen positif di YouTube, thumbs up! Siapa tahu lagu ni? Or orang lain dah tahu lama tapi saya saja ketinggalan zaman, hehehehe..

Okay, itu sahaja.. Thank you for reading..
Sehingga kita bertemu lagi di lain entry..
Sekian, wasalam..


Regards,


Comments

  1. tak pernah kenal plak penyanyi ni tapi lirik lagu nya menyentuh jiwa

    ReplyDelete
  2. mula2 dgr mmg ingan perempuan yg nyanyi... lama2 dgr baru perasan lelaki hehehe...
    masa mula2 ingat lagu duet kak hehehhe

    tp suka dgr lagu ni

    ReplyDelete
  3. Betul! Mula2 dengar haritu ingatkan perempuan. Hehe rupanya lelaki

    ReplyDelete
  4. Sedaplah lagu ni kak.Pertama kali dengar ni..

    ReplyDelete
  5. ooo..lagu ni kita pun sukaaaa..tapi tak pernah lak terfikir dia perempuan..hahahahahah

    ReplyDelete
  6. Selalu dengar lagu ni.... tap tak terfikirlah pulak pompuan ke lelaki. Main dengo je hihi... Ingatkan suara Melly Goslow ( betul ke eja nama dia entah ni )

    ReplyDelete
  7. Baru dengar lagu ni
    Adalah mirip2 suara perempuan.

    ReplyDelete
  8. a'ah dengar macam perempuan yang menyanyi. Ni 1st time dengar, sedap lagunya

    ReplyDelete
  9. tu laa ingt kn pompuan rupanya lelaki hebat!

    ReplyDelete

Post a Comment

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!


ppl love these

TIPS : CARA MUDAH CUCI HANDBAGS
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera to all my lovely readers.. Yuhuuuu buat apa hujung minggu be…
GIVEAWAY PERTAMA by diyanatjuman.blogspot.com
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera diucapkan kepada semua pembaca blog ini.. Saya mengambil kes…
IKEA DECORATION IDEAS UNTUK RUMAH SAYA
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembaca blog ini.. Apa khabar? Hopefully semua …
6 RESEPI SARAPAN PAGI MUDAH & SEDAP
6 RESEPI SARAPAN PAGI MUDAH & SEDAP | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembac…