KISAH BULAN PUASA LALU

KISAH BULAN PUASA LALU | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada pembaca blog ini.. Sementara takde entri serious, kali ini saya ingin kongsi entri kategori santai. Saya suka abadikan kisah-kisah lawak yang berjaya mencuit hati dari WhatsApp group rakan-rakan.. Kepada pembaca yang sudah tahu tentang lawak ini, tumpang senyum pun okay.. hehehe

Credit to Google
Al-kisah bulan puasa lalu..

"Ada jiran... lepas berbuka puasa dia terus mandi maksudnya lepas tu bersiap untuk pergi tarawih dalam bulan puasa lalu. Sebelum tu dia minum kopi terus makan tembikai sejuk yang disimpan dalam peti ais. Bila dia jalan ke motor... elok, tidak ada perasaan aneh atau apa-apa petanda pun.

Dalam keadaan sihat walafiat, tiba-tiba dia tidak boleh melihat apa-apa dan dia kata gelap betul di sekelilingnya. Berpeluh-peluh dia dan sesak nafas. Dalam keadaan panik dia teriak sambil baca istighfar dengan menjerit-jerit minta tolong. 

Alhamdulillah... Allah masih melindungiNya..
Tengok..tengok.. eh rupa-rupanya dia pakai helmet terbalik! Astagfirullahalazim... Allahu akbar! Patutlah mengelabah gelap!"

Harap perkara ini tak terjadi sama kepada kita. Bukan apa-apa, takut korang malu, hehehehe. Itu saja.
Alah gurau-gurau sikit je.. Jangan marah huh..


Sehingga kita bertemu lagi di lain entri..
Sekian, wasalam..


Regards,


22 comments :

  1. takkan masih lapar sampai tak sedar pakai helmet terbalik 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha terlebih makan kot NA, mamai.. 😁😁😂

      Delete
  2. Hehehe....adakah masih membayangkan tembikai sejuk hingga terbalik pakai helmet..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berangan lebih sangat kot PC sampai tak perasan pakai helmet terbalik.. 😁😂

      Delete
  3. Hahaha....teringat kat sorang mak cik yg pkai helmet terbalik... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis pun pernah juga nampak org pakai helmet terbalik, pakai helmet longgar sampai tutup muka pun ada, hehehe 😁

      Delete
  4. Hahaha.... nasib baik dia sedar helmet tu terbalik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kannn kalau tidak gelap gelita.. 😁

      Delete
  5. haha.. nasib baik boleh tersadar pakai helmet terbalik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tu pun bila gelap gelita baru sedar E'in 😁..

      Delete
  6. Hahaha..
    astaghfirullah..ingatkan sebab makan tembikai tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha mula2 saya baca pun ingat macam tu juga Miera.. 😁

      Delete
  7. Pernah terbaca lawak ni.
    Kelakar juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh buat kita tersenyum sorang2 pakcik WP, hehehe

      Delete
  8. haishhhh...akk ingatkan kot sebab dia minum kopi pastu makan tembikai yg buat hilangan pandangan tu...tipah tertipu rupanya...hahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. First time baca ingat camtu jugak Kak, manalah tau kot2 kopi tak boleh makan dengan tembikai kannn, hehehe..

      Delete
  9. Hihi....tak terpikir pun pasal minum kopi ngan tembikai boleh gelap mata..
    tak terfikir jugak pasal helmet terbalik...
    Baca dengan minda yg polos tau...hokey! Tak berapa kelako hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehehe betul sangkaan Mak Nom kannn..😁

      Delete
  10. Hahaha.. Haru sungguh.. Mujur helmet yang terbalik.. Kikiki

    ReplyDelete

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!


Designed For Lady In Red Planner | Copyright Reserved 2019