Saturday, 30 June 2018

TEBUS ELFIRA LONG SHAWL #OOTDIVA by EL HANYA DI WATSONS

Saturday, June 30, 2018
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua..
Hari ni saya nak buat review shawl yang berjaya ditebus hasil dari membership Watsons..
Saya pernah kongsi cerita [DI SINI] yang menggambarkan bagaimana kegigihan saya mengumpul stickers #ootdiva by EL semata-mata untuk dapatkan shawl ini.. Kena ingat only at Watsons, hehehe

Kenapa saya gigih menebus shawl ini? Minat pada Elfira? No..no..no.. 

Elfira Long Shawl by Watsons
#OOTDIVA Elfira Long Shawl
Saya suka design shawl ini kerana kombinasi warna lembut bukan semata-mata sebab Elfira..
Sorry I tak mudah terpengaruh dengan product artis hokey.. Mana cantik di mata dan sesuai dengan saya, itulah pilihanku..
Long Shawl by EL only at Watsons
Photo credit to watsons.com.my


Selain itu, alang-alang membeli di Watsons tempoh hari cukup 6 stickers tambah RM59.90 dapat sehelai shawl ini.. Harga asal : RM119.80

Nah belanja sekeping gambar bersama #ganglunch merangkap #ootd Elfira long shawl ketika pertama kali menggayakan shawl ini, ehem..ehem..
Malu sebenarnya, * tutup muka sikit..

Elfira Long Shawl by Watsons Malaysia #ootdiva
Part of #ganglunch
Okay setakat ini sahaja perkongsian saya..

Sehingga kita bertemu lagi di lain entri..
Sekian, wasalam..


Regards,

Thursday, 28 June 2018

KAD UCAPAN SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2018

Thursday, June 28, 2018
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembaca blog ini.. Didoakan semoga kalian sihat dan sentiasa dipermudahkan segala urusan.. Post kali ini saya ingin abadikan kenangan kad ucapan Selamat Hari Raya Aidilfitri yang diterima untuk tahun 2018 ini sebagai kenang-kenangan setelah timbul idea dari blogger nohas melalui entri di blog beliau : Kompilasi kad raya 2018. Al-maklum budaya menghantar kad raya semakin pupus ditelan zaman. Elok diabadikan di sini untuk rujukan sepanjang zaman.

Alangkah gembira rasa di hati jika masih ada yang sudi menghantar kad ucapan Selamat Hari Raya kepada saya. Perasaan gembira yang tak dapat diungkap dengan kata-kata. Secara tak langsung teringat zaman bercinta, setiap tahun pasti menunggu kad raya kiriman kawan-kawan, saudara-mara dan juga si dia. Nostalgia sungguh, hehehehe

Okay tahun ini saya terima 3 keping kad ucapan Selamat Hari Raya. 
Kad pertama saya terima dari ex-officemate :


Kad ucapan Selamat Hari Raya pertama daripada ex-officemate
Kad kedua pula diterima daripada rakan blogger Nina Ahmad. Saya telah abadikan entri ini ditujukan khas untuk Nina.. Teruja saya menerima kad ucapan Selamat Hari Raya daripada Nina secara tak disangka-sangka.

Kad ucapan Selamat Hari Raya kedua daripada Nina Ahmad
Kad ketiga pula diterima daripada panel peguam syarikat. Kami telah bekerjasama sejak tahun 2010 lagi. Setiap tahun firma guaman Dato' Adam pasti akan menghantar kad ucapan Selamat Hari Raya kepada saya. 
Ingatan dan ucapan tulus ikhlas saya tujukan juga kepada beliau.
Kad ucapan Selamat Hari Raya ketiga daripada panel solicitors
Itu sahaja kad ucapan yang diterima untuk tahun 2018 ini.
Untuk tahun akan datang, saya bercadang untuk menempah kad ucapan Selamat Hari Raya sebelum bulan Ramadhan.. Kad ucapan tersebut akan ditujukan khas kepada rakan bloggers tanda ingatan dan ukhuwah antara kita. 
Jadi sesiapa yang ingin bertukar kad ucapan Hari Raya sangat dialu-alukan untuk berbuat demikian..
Jangan lupa : "Pecah kata, pecah gelas, sudah baca harap balas." ;-)



Begitulah cerita yang ingin disampaikan.
Sehingga kita bertemu lagi di lain entri..
Sekian, wasalam..


Regards,

Tuesday, 26 June 2018

SEDIH

Tuesday, June 26, 2018
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembaca blog ini.. Alhamdulillah hari ini kita masih diberi peluang untuk meneruskan ibadah dan melaksanakan aktiviti harian. Belek-belek Facebook, I came across this picture today in my news feed..
Old man and his children
Sedih itulah perasaan yang ingin diungkapkan. Touching sungguh bila baca harapan orang tua ini terhadap anak-anak mereka. Terus ingat ayah di kampung. Orang yang telah ketiadaan ayah mengharapkan ayah mereka di sisi tapi janganlah pula anak yang masih mempunyai ayah mensia-siakan ayah mereka. Sangat beruntung anak-anak yang masih mendapat kasih sayang dari seorang ayah. Walaupun sibuk, cuba luangkan sedikit masa bertanya khabar mereka.


Saya masih ingat bagaimana saya menerima tamparan hebat apabila diuji dengan kesihatan ayah tahun lalu. Saya terduduk dan berdukacita seolah-olah saya akan kehilangannya dalam masa terdekat. Hilang semangat diri ketika menempuh hari-hari yang suram. Hanya pasrah dan terima saja ketentuanNya . Tak dapat digambarkan perasaan sedih ketika itu. Namun syukur alhamdulillah, saya masih berpeluang bersama ayah pada Hari Raya tahun ini. Itulah nikmat yang paling indah.. Saya hargai peluang ini sepenuhnya.

Ingatlah ayah pun berkorban untuk kita dengan cara mereka.
Jangan sesekali kita mempertikaikan pengorbanan seorang ayah.
Ingatlah mereka, balaslah jasa mereka mengikut kemampuan kita.
Mereka hanya pinjaman kepada kita jadi hargailah mereka selagi masih ada.. Al-fatihah dikirimkan kepada mereka yang telah kembali ke rahmatullah. 

Sebelum mengakhiri entri ini, saya kongsi tentang peranan kita sebagai anak apabila kita diberi rezeki masih lagi ada ayah dan ibu yang telah berusia:

1) Kita tidak boleh lagi mengharapkan masakan ibu tapi kita kena usaha untuk memasak, menyediakan apa saja kegemaran mereka. 

2) Bukan lagi mengharap jasa mereka tapi kita kena berjasa kepada mereka. 

3) Bukan masa untuk kita menunggu pemberian mereka tapi kita kena banyak memberi kepada mereka. 

4) Bukan lagi mengharapkan pengorbanan mereka tapi kita kena berkorban untuk mereka. 

5) Bukan lagi mengharapkan bukti kasih sayang mereka pada kita tapi kita kena buktikan betapa sayangnya kita pada mereka. 

6) Bukan lagi tunggu khabar berita dari mereka tapi sentiasa bertanya khabar mereka. 

7) Bukan tunggu mereka datang ziarah kita tapi kita kena usaha ziarahi mereka. 

Bukankah mereka orang yang wajib kita taat selepas Allah dan Rasul?

Untuk pengetahuan pembaca, perkongsian ini saya terima dari group WhatsAppp sebagai peringatan untuk diri sendiri dan perkongsian kita bersama..

Sehingga kita bertemu lagi di lain entri..
Sekian, wasalam..
Byeee


Regards,


Saturday, 23 June 2018

SHOPPING HAUL : JALAN JALAN JAPAN @ CENTERPOINT SEREMBAN

Saturday, June 23, 2018
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembaca blog ini.. Minggu lalu bila tiba di Seremban selesai beraya di kampung cuti masih berbaki 2 hari.. Jadi saya mengambil kesempatan itu untuk berjalan-jalan di sekitar Seremban.. Saje berjalan-jalan untuk memecah kesayuan, al-maklum bila tinggalkan kampung ketika orang lain sibuk beraya, lain macam perasaan dia, sayu semacam huhuhu.. So saya ke Jalan Jalan Japan (JJJ) tanpa naik kapal terbang, hehehe.. Outlet Jalan Jalan Japan sekarang ada di Centerpoint Seremban.. Oh ya, post ini bukan ditaja tetapi pandangan peribadi saya setelah meninjau sendiri outlet Jalan Jalan Japan Seremban...

Untuk pengetahuan konsep Jalan Jalan Japan ialah menjual barangan terpakai diimport dari Jepun, dimiliki oleh BOK Marketing Sdn Bhd melalui syarikat cawangan BOOKOFF Corporation Ltd.. JJJ pertama dibuka di One City Subang Jaya, cawangan kedua di 1 Shamelin Mall dan cawangan ketiga di Seremban.

Jalan Jalan Japan Centerpoint Seremban
Saya ada terbaca tentang review Jalan Jalan Japan dari blog Suria Amanda (SA).. Bila baca review SA, terasa ingin sangat ke sana untuk tengok sendiri outlet ke-3 Jalan Jalan Japan di Centerpoint Seremban. Kata orang selagi tak sampai, rasa tak puas hati, hehehe 

Untuk pengetahuan Jalan Jalan Japan di Centerpoint Seremban terletak di Tingkat 3.. Ikut saja arrow dan banner yang disediakan mesti jumpa..

Jalan Jalan Japan Level 3, Centerpoint Seremban
Bila masuk sahaja outlet Jalan Jalan Japan, teruja sebab banyak sangat barang-barang yang menarik perhatian untuk kita terus explore.. Barangan yang dijual terdiri daripada pelbagai kategori seperti pakaian, beg, kasut, beraneka barangan hiasan rumah, barangan bayi, alat permainan, hobi, peralatan sukan, instrumen, perabot, aksesori dan lain-lain.

Small Bags
Pelbagai jenis bags
Baby gear and activities
Baby and toddler car seats etc
Bumbo seats and other baby booster seats
Bila tengok baby equipment ni teringat masa Arief kecil, banyak barang-barang seperti ini telah di let-go.. Maklumlah anak pertama excited membeli sedangkan tempoh penggunaan tak lama.. Jadi kepada ibubapa yang mempunyai anak kecil, cara berjimat dengan beli secondhand baby equipment.. Guna pun tak lama..

Walaupun secondhand tapi masih elok dan langsung tak menjejaskan fungsinya.. Contoh Bumbo seat ni, beza sangat harga baru dengan secondhand, jauh lebih murah..

Kasut kanak-kanak
Bahagian seterusnya kasut terpakai.. Kasut lelaki, wanita dan kanak-kanak.. Pilih sahaja mana yang sesuai dan berkenan di hati..

Kasut wanita
Golf equipment
Pakaian terpakai
Selain dari barang-barang di atas, bahagian paling luas ialah pakaian terpakai.. Macam-macam jenis pakaian dijual di sini.. Pilih..pilih.. dan pilih jika berkenan.. Harga tak perlu risau, sangat murah serendah RM1.00 okay..

Jalan Jalan Japan
Pakaian terpakai
Jalan Jalan Japan Seremban
Pakaian Terpakai
Di hujung bahagian pakaian adalah tempat kesukaan kanak-kanak dan anime figures collector.. Memang heaven dan rambang mata.. Banyak koleksi figura dipamerkan di sana..

Soft dolls
Jalan Jalan Japan
Key chains and small toys
Koleksi kereta mainan
JALAN JALAN JAPAN SHOPPING HAUL
Apa saya beli? Tak banyak sebab rambang mata, beli mana yang perlu sahaja, mostly planner accessories..

Jalan Jalan Japan Seremban
Shopping haul Jalan Jalan Japan
Ring binding pocket planner : RM1
Plastic card holder and zipper pouch : RM3
Planner stencil : RM1

Hasil shopping haul di Jalan Jalan Japan hanya : RM5.00..

Apa yang saya kongsi di sini hanya sebahagian sahaja.. Overall pada saya Jalan Jalan Japan best sebab barang-barang yang dijual rare, ada yang unik di mana semua dari Jepun..  Harga pun sangat murah dan affordable.. Al-maklum tak semua barang secondhand ni takde quality, apa yang penting kita perlu bijak memilih sesuai dengan konsep JJJ iaitu 'Barangan Terpakai di Jepun' (bermaksud kualiti baik), Harga giler (bermaksud harga yang sangat rendah) dan Kuantiti yang besar (bermaksud pelbagai barang dan kategori).. All items sold AS-IS and Pre-Loved. Tips membeli barang terpakai adalah sangat penting untuk check quality barang sebelum membuat bayaran.

Sesiapa yang dah pergi JJJ boleh kongsi pengalaman di ruangan komen dan pembaca boleh juga berkongsi pendapat mengenai membeli barangan preloved atau terpakai.. 


Sesiapa yang belum pergi Jalan Jalan Japan boleh kunjungi di mana-mana outlet terdekat seperti berikut:

JALAN JALAN JAPAN KUALA LUMPUR
Unit L3, Level 1 Shamelin
56100 Jalan Wangsa Perdana 1, AU 3
53300 Kuala Lumpur

JALAN JALAN JAPAN SUBANG JAYA
Level 1A (Block A), Sky Park @ One City
Jalan USJ 25/1A
47650 Subang Jaya, Selangor

JALAN JALAN JAPAN SEREMBAN
3rd Floor, Centerpoint Seremban
Jalan Dato Siamang Gagap
70100 Seremban, Negeri Sembilan

Operation Hours : 10.00 am - 10.00 pm

Okay setakat ini sahaja perkongsian saya kali ini..
Sehingga kita bertemu lagi di lain entri..
Sekian, wasalam..
Byee 


Regards,
I am LZ


Wednesday, 20 June 2018

CERITA SAMBUTAN HARI RAYA AIDILFITRI

Wednesday, June 20, 2018
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada pembaca blog ini.. You all masih beraya sakan? #sistanyajer.. Untuk makluman, hari ni hari pertama saya mula bekerja setelah bercuti sempena sambutan Hari Raya Aidilfitri tempoh hari.. Bila dah cuti panjang maka 'bercinta' pula nak pi pejabat. Tambahan pula, hujan turun dengan lebat pagi ini.. Walaupun berat kaki melangkah, namun ku gagahkan juga demi mencari rezeki, huhuhu syahdu sungguh!

You all balik mana? Saya balik kampung di Muar Johor.. Bila cerita tentang Hari Raya, saya antara manusia yang tak beraya sakan sejak datuk dan nenek di sebelah ibu & ayah saya meninggal dunia.. Bila mereka tiada jadi sambutan Hari Raya pun terasa suram di tambah pula umur semakin meningkat.. Setiap tahun memang begitu, sambutan Hari Raya secara sederhana tapi meriah. Pada saya cukuplah setakat mana yang mampu saya ziarah.. Istilah raya pada saya dapat meluangkan masa berkumpul bersama keluarga dan berjumpa dengan saudara-mara yang jauh.. Anak-anak paling gembira menyambut Hari Raya seperti kita kecil dulu..

Oh ya rasanya masih belum terlambat untuk saya mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada rakan bloggers dan pembaca semua..  Mohon Maaf Zahir & Batin andai ada terguris perasaan..

Selamat Hari Raya Aidilfitri
Tahun ini warna tema baju raya saya sekeluarga emerald green.. Beriya mengenakan baju sama warna tapi tak dapat bergambar bersama keluarga sebab tak cukup corrum.. Sebelum ni setiap pagi raya, adik ipar rajin ambil gambar kami sekeluarga tapi raya tahun ni dia balik beraya sebelah mertua so gambar ini saja yang ada dalam simpanan saya di samping gambar 'separuh hati' yang lain.. Maksud gambar separuh hati ialah gambar tak berapa nak puas hati, huhuhu

I am LZ & family
Hari Raya pertama sesi kunjung-mengunjung rumah mertua, pakcik dan makcik semua sekali 4 buah rumah. Hari Raya ke-2 pula sibuk menyediakan juadah kumpulan Marhaban. Hari Raya ke-3 lepas Maghrib saya bertolak balik ke Seremban.. 

Perjalanan kali ini adalah perjalanan paling lama seumur hidup saya bila jem teruk sepanjang highway.. Can you imagine perjalanan dari Muar ke Seremban selalu mengambil masa 2 jam tapi jadi 6 jam lebih bila tersekat dalam kesesakan jalanraya.. 

Jalanraya sesak
Rasa kematu punggung duduk lama dalam kereta dengan kelajuan minimum.. Hati pula risau sebab husband tak berapa sihat.. Rasa geram pun ada bila ada antara pemandu tak faham bahasa memotong di laluan kecemasan, in directly mereka adalah golongan yang menyumbang kepada kesesakan jalanraya.. Saya rasa berbakul orang maki golongan seperti itu.. Namun syukur alhamdulillah akhirnya kami selamat sampai di rumah.. Tiba di rumah masing-masing kebulur, lapar hehehehe

Okay, begitulah serba ringkas sambutan Hari Raya Aidilfitri saya tahun ini.. Rakan bloggers dan pembaca sekalian jangan lupa kongsi cerita juga tau or you all boleh letak url blog post terkini tentang cerita Hari Raya.. Nanti saya singgah baca..



Sehingga kita bertemu lagi di lain entri..
Sekian, wasalam..
Byeee..


Regards,
I am LZ

Wednesday, 13 June 2018

HARI AKHIR BEKERJA SEBELUM CUTI HARI RAYA

Wednesday, June 13, 2018
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada pembaca blog ini.. Saya rasa tentu ramai antara pembaca sibuk membuat persediaan akhir sebelum pulang ke kampung or mungkin ada juga yang sudah tiba di kampung.. Unfortunately, saya masih bekerja seperti biasa dan hanya mula bercuti esok hingga 20.6.2018.. Nak tahu camne mood pergi kerja pagi tadi? Macam-macam rasa tapi semua rasa tak best.. Paling kuat rasa malas and no mood at all..

I am bored, lazy day
 
Bila tiba office bertambah misserable I tell you, kiri kanan takde orang, office mate start cuti, office mulai sunyi.. Mengenangkan hari ini ada kerja penting maka saya gagahkan perasaan ini. Time ni laa ada mesyuarat, time nilah ada perbincangan, time ni la ada perkara urgent, time ni laa ada kes bicara bla..bla..bla.. Bila fikir tanggungjawab kena pasrah, tolak tepi semua perasaan malas itu.

Then, sudah menjadi routine first thing in the morning, saya start clear in tray atas meja.. Ada sampul surat putih bersetem ditujukan kepada saya.. Siapakah gerangan si pengirim, bisik dalam hati.. Bila buka sampul terjawab persoalan itu.. Kad dari blogger bernama Nina Ahmad pemilik blog ciksukataip.blogspot.com..

Kad Hari Raya Aidilfitri dari Nina Ahmad
Wahhhhh cantik kad Selamat Hari Raya Nina.. Thank you so much Nina for your lovely card..  I really appreciate it. You made my day.. Hari yang suram bertukar menjadi ceria.. 


Sekejap lagi get ready for a meeting.. Semoga urusan hari ini dipermudahkan Illahi.. Dalam hati tak sabar cuti.. Sebenarnya bukan takde mood sebab tak sabar nak raya tapi lebih kepada tak sabar cuti panjang lebih dari biasa.

Siapa seperti saya, masih di office hari ini? Siapa pula dah tiba di kampung? Tahun ni balik raya mana? Jangan lupa kongsi cerita, at least mengisi hari saya.. 

Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua rakan bloggers.. MAAF andai ada terkasar bahasa..  Akhir kata, jaga diri.. Berhati-hati di mana jua anda berada.

Sehingga kita bertemu lagi di lain entri.
Sekian, wasalam..
Byeeeee

Regards,
I am LZ

Tuesday, 12 June 2018

PANGKAT DAN KUASA

Tuesday, June 12, 2018
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera to all my lovely readers.. Didoakan semoga kalian dirahmatiNya selalu.. 

Pernah tak jumpa orang hebat, berpangkat tinggi tapi tak sombong? Yer, betul-betul tak sombong dengan erti kata lain rendah diri yang bukan dibuat-buat tanpa mengharapkan sesuatu.. Bertuah siapa yang mengenali golongan ini, wajar anda jadikan mereka idola. 

Surah Luqman : 18
Mengapa saya tanya begitu? 

Tidak lain dan tidak bukan kerana kecewa dengan sikap segelintir orang berpangkat. Lately kebanyakkan mereka lupa asal usul, lupa diri, tamak, perbuatan haram diambil mudah dan paling teruk tak berperikemanusiaan, menindas orang bawahan dengan kuasa veto mereka. Itu belum lagi menggunakan gelaran Haji untuk mengaburi mata. 

Saya bukan menuding jari kepada sesiapa atau membuat tuduhan sesuka hati tetapi ianya disuarakan secara umum dan berdasarkan pengalaman sendiri. 

Janganlah seperti ketam mengajar anaknya berjalan lurus sedangkan diri sendiri pun tak mampu berbuat demikian. 

Paling tidak pun sedarlah jenazah kita tak akan berguling masuk sendiri ke liang lahat. 


Semoga kita jadikan ikhtibar..
Sehingga kita bertemu lagi di lain entri.
Sekian, wasalam..

Regards,
I am LZ


Friday, 8 June 2018

TIPS MEMBELI SAMBIL BERJIMAT DI WATSONS

Friday, June 08, 2018
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembaca blog ini.. Hari ini saya ingin berkongsi kegembiraan selepas membeli barang di Watsons.

Al-kisah beberapa bulan lalu kad ahli Watsons saya hilang, misplaced ntah ke mana. Untuk pengetahuan pembaca, saya dah lama jadi ahli Watsons, tak silap sejak tahun 2013 lagi. Keistimewaan kad keahlian Watsons ni sebab consolidate sekali dengan kad Touch 'n Go, 2 in 1..  Jadi takde la tebal kad dalam wallet. Itu salah satu sebab utama mengapa saya berminat menjadi ahli Watsons.. Sesiapa kenal saya mungkin tahu, saya ni bukan jenis suka sign up membership atas faktor keselamatan data peribadi. Saya pernah kongsi dalam post di blog lama sebelum ini.

Related post : Ketahui Akta Perlindungan Data Peribadi Kepada Anda

So semalam, saya berbelanja di Watsons alang-alang membeli saya sign-up semula sebagai ahli. Apa yang membuatkan saya teruja, kali ini banyak sungguh vouchers penjimatan yang memang tak dijangka berbanding masa saya signed up sebelum ini.

Watsons VIP Card kit
Bayaran keahlian hanya RM20.00 seumur hidup dan setiap RM1 yang dibelanja di Watson, ahli dapat 1 mata ganjaran keahlian. Mata ganjaran keahlian akan terkumpul dan boleh ditebus dengan rebate pembelian atau discount coupon. Selain itu, mata ganjaran juga boleh ditukar kepada nilai top up kad Touch 'n Go.. Bab membeli sambil berjimat memang saya suka..

Related post : Berjimat dengan Shopback

members get more #watsonsrewa
Ahli yang baru mendaftar akan dapat kit keahlian disertakan bersama Watson's VIP card.

Get  500 points upon activation
Dalam kit tersebut ada dinyatakan segala macam keistimewaan kepada ahli.

8 Exclusive Benefits
Disertakan bersama segala macam discount vouchers untuk barang-barang keperluan, most of the products memang kita gunakan seperti shampoo, lotion, vitamins etc.

Watsons brand vouchers
Bukan setakat itu sahaja, ada sebuah booklet yang mengandungi reward vouchers bernilai sehingga RM5,000.00.. Sangat berbaloi-baloi kepada ahli Watsons seperti saya.

RM5,000 Reward Vouchers
CARA MENGAKTIFKAN KAD WATSONS 
Langkah pertama selepas signed up, ahli perlu activate their card melalui 2 cara:


1. Activate via Watsons Malaysia Mobile apps 

Sila ikut langkah berikut:


Mobile apps activation
2. Activate via website 

Layari website url vip.watsons.com.my dan click pada Register. Masukkan segala butiran yang dikehendaki then submit.

Selesai sahaja pendaftaran pemegang kad ahli boleh enjoy mata ganjaran dengan rebate dan vouchers pembelian..

SINARI DIRIMU #OOTDIVA by EL bersama Watsons
BELI -> KUMPUL -> TEBUS

Bab ni saya tak sabar sebab tinggal 1 sticker sahaja lagi saya boleh tebus shawl koleksi ekslusif inspirasi stail pilihan Elfira Loy khas untuk ahli Watsons.

Koleksi Ekslusif Inpirasi Stail Elfira Loy
Apabila cukup 6 stickers nanti saya bercadang untuk tebus shawl panjang EL by Elfira Loy di no. 6..

Semuanya secara coincidence, niat di hati pada mulanya hanya membeli beberapa barang-barang  keperluan diri tapi tak sangka pula dapat lebih jimat dengan discount vouchers ahli Watsons.  

Oh ya, lupa beritahu post ini bukan ditaja tetapi sekadar review kad keahlian Watsons kepada pembaca yang berminat menjadi ahli. Bab membeli sambil berjimat memang saya tak boleh sorok sorang, kena share kepada umum supaya orang lain boleh juga dapat benefit yang sama.

Okay, nak tanya : Siapa selalu beli barang kat Watsons? Barang apa biasanya jadi kegemaran anda? Jangan lupa kongsi cerita, pengalaman atau pendapat anda di ruangan komen.. Kita sembang-sembang tentang products Watsons..


Setakat ini sahaja perkongsian saya kali ini. Sehingga kita bertemu lagi di lain entri..
Sekian, wasalam..
Byeee..


Regards,
I am LZ

Thursday, 7 June 2018

Mystery Giveaway by Flavnesz

Thursday, June 07, 2018
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembaca blog ini.. Ini merupakan post pertama saya dalam bulan Jun.. Jadi di kesempatan ini saya ingin menyertai Giveaway anjuran blogger bernama Razanah Anis @ Flavnesz tanda sokongan antara rakan bloggers.. Ini merupakan kali pertama Flavnesz menganjurkan giveaway.

Mystery Giveaway by Flavnesz
To enter, simply click the above banner atau [DI SINI] dan penuhi setiap syarat-syarat yang dikehendaki. So simple for such a wonderful giveaway.

My first impression towards your blog:

For your info Flavnesz, I have no comments on your blog. I believe you have your own reason to disable right click which is for me not the main issue. Keep blogging, I enjoy reading your blog, can't wait for another Chapters..

Kepada rakan blogger yang lain jangan tunggu lagi. Let's show her your support by participating in this giveaway.. Mungkin dengan cara ini dapat mengeratkan lagi ukhuwah kita antara rakan bloggers.


Okay, sehingga kita bertemu lagi di lain entri..
Sekian, wasalam..


Regards,
I am LZ