Wednesday, 13 June 2018

HARI AKHIR BEKERJA SEBELUM CUTI HARI RAYA

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada pembaca blog ini.. Saya rasa tentu ramai antara pembaca sibuk membuat persediaan akhir sebelum pulang ke kampung or mungkin ada juga yang sudah tiba di kampung.. Unfortunately, saya masih bekerja seperti biasa dan hanya mula bercuti esok hingga 20.6.2018.. Nak tahu camne mood pergi kerja pagi tadi? Macam-macam rasa tapi semua rasa tak best.. Paling kuat rasa malas and no mood at all..

I am bored, lazy day
 
Bila tiba office bertambah misserable I tell you, kiri kanan takde orang, office mate start cuti, office mulai sunyi.. Mengenangkan hari ini ada kerja penting maka saya gagahkan perasaan ini. Time ni laa ada mesyuarat, time nilah ada perbincangan, time ni la ada perkara urgent, time ni laa ada kes bicara bla..bla..bla.. Bila fikir tanggungjawab kena pasrah, tolak tepi semua perasaan malas itu.

Then, sudah menjadi routine first thing in the morning, saya start clear in tray atas meja.. Ada sampul surat putih bersetem ditujukan kepada saya.. Siapakah gerangan si pengirim, bisik dalam hati.. Bila buka sampul terjawab persoalan itu.. Kad dari blogger bernama Nina Ahmad pemilik blog ciksukataip.blogspot.com..

Kad Hari Raya Aidilfitri dari Nina Ahmad
Wahhhhh cantik kad Selamat Hari Raya Nina.. Thank you so much Nina for your lovely card..  I really appreciate it. You made my day.. Hari yang suram bertukar menjadi ceria.. 


Sekejap lagi get ready for a meeting.. Semoga urusan hari ini dipermudahkan Illahi.. Dalam hati tak sabar cuti.. Sebenarnya bukan takde mood sebab tak sabar nak raya tapi lebih kepada tak sabar cuti panjang lebih dari biasa.

Siapa seperti saya, masih di office hari ini? Siapa pula dah tiba di kampung? Tahun ni balik raya mana? Jangan lupa kongsi cerita, at least mengisi hari saya.. 

Di kesempatan ini saya ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua rakan bloggers.. MAAF andai ada terkasar bahasa..  Akhir kata, jaga diri.. Berhati-hati di mana jua anda berada.

Sehingga kita bertemu lagi di lain entri.
Sekian, wasalam..
Byeeeee

Regards,
I am LZ

32 comments:

  1. sama la..ayu pun last day kerja ari ni. esok balik kampung!!
    salam aidil fitri & maaf zahir batin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tentu mummy ayu tak sabar nak balik kampung sebab sekarang tinggal jauh di perantauan.. Have a safe trip..

      Selamat Hari Raya MA.. Maaf Zahir Batin..

      Delete
  2. masih bekerja juga...sbb thn ni raya kl so xde la nk amik cuti byk..nextweek senin dh kj..selamat hari raya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oic, so mama tisya tak ambil cuti tambahan..

      LZ ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin to mama tisya sekeluarga..

      Delete
  3. Rasa kurang smngt nak kijo kalau member lain dah cuti kan 😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah situasi sis sekarang ni NA 😥..

      Delete
  4. As salam.
    Eh... sama lah kita pun last day juga hari ni. Punyalah sunyi sepi.
    BTW Selamat hari raya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam..
      Samalah juga keadaan di office saya.. Ramai dah start cuti.. Bahang raya pun mulai terasa..

      Selamat Hari Raya SZ 💕

      Delete
  5. samalah, masih bekerja huhu. esok baru cuti, btw jemput join ga di blog sha hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Penantian kita sudah berakhir Sha, yeayyyy esok cuti..

      In shaa Allah sis akan join GA Sha. Thanks for your invitation 💕

      Delete
  6. mek keje lagi. sampai last day. hahahah. kat ofis ni duk hntor kad raya je kejenya. yg lain dah malas nk buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gigih Mek, LZ reserve sehari sebelum raya untuk touch up sikit2 mana yang perlu 😊..

      Selamat Hari Raya Mek
      Maaf Zahir Batin

      Delete
  7. Sekamat bercuti
    Selamat pulang ke kampung
    Selamat beraya
    Semoga selamat semuanya

    ReplyDelete
  8. Selamat bercuti LZ, dan selamat hari raya.. Semoga raya ni raya yg membahagiakan dan menyeronokkan ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Aidilfitri Mrs Pip.. Semoga Mrs Pip sihat & sentiasa dilindungiNya selalu.. Maaf Zahir Batin.. 💕

      Delete
  9. Selamat bercuti. Samalah. Today last day juga. 21hb baru mula kerja balik. 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat bercuti & Selamat Hari Raya Aidilfitri Eyqa 💕

      Delete
  10. salam aidilfitri maaf zahir batin. hati2 dijalan raya dan have a blast eid ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih SYM..
      Selamat Hari Raya Aidilfitri LZ ucapkan.. Maaf Zahir Batin 💕

      Delete
  11. Selamat Hari Raya, maaf zahir & batin..

    cantik kad raya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih kak nohas..
      Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin diucapkan kepada akak sekeluarga..

      Delete
  12. PC pun belum balik kampung kak...En Suami masih bekerja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita PC..
      Selamat Hari Raya Aidilfitri akak ucapkan.. Maaf andai ada salah dan silap 💕..

      Delete
  13. Selamat Bercuti sis LZ dan Selamat Berhari Raya bersama keluarga.
    Maaf zahir dan batin dari Husniey 🌸

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih HH..
      Selamat bercuti juga sis ucapkan.. Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin 💕

      Delete
  14. Cantiknya kad raya nina bagi tu! Selamat Hari Raya kak, hati-hati beraya :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih Farhanna atas ingatan..
      Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin 💕

      Delete
  15. Cantik kad tu, pengubat duka..
    Memang tak syok keje dekat-dekat nak cuti ni.
    Selamat HAri Raya LZ ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah semuanya dah berlalu Kaklong Chan, masa tu memang menduga kesabaran, hehehe

      Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir & Batin 💕..

      Delete
  16. betulkan kalau office dh sunyi mood nk kerja pun ke laut.. Alhamdulillah kad smpai kalau tak risau nina :) sekali tgk mcm kad kawen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Nina, rasa lambat masa berlalu. By the way, terima kasih banyak atas ingatan.. Selamat Hari Raya Aidilfitri sis ucapkan 💕..

      Delete

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!