Friday, 13 April 2018

SEGMEN : MAKING A BLOG LIST BY BLOG SIQAHIQA

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembaca blog ini.. Pada hari yang penuh baraqah ini semoga kita dipermudahkan segala urusan, diluaskan pintu rezeki dan dirahmatiNya selalu, aminnn.. Terasa lama takde new post, blog post terakhir Resepi Ketam Masak Lemak Cili Padi Simple dan Sedap masih terpapar di blog ini sejak Isnin lalu.. Malah masih belum berkesempatan untuk membalas komen rakan-rakan blogger di blog post Koleksi Buku-Buku Kesayanganku onwards.. Really sorry but I'll catch up soon..

Namun dikesempatan ini saya curi-curi masa untuk sertai segmen anjuran rakan blogger tersayang, Siqahiqa.com..
Segmen : Making Bloglist by Blog Siqahiqa
Segmen: Making A Blog List by Blog Siqahiqa
Saya copy bulat-bulat apa yang dinyatakan dalam blog Siqahiqa untuk memudahkan peserta melainkan saya edit numbering syarat-syarat tersebut (from the original post i.e 1, 2, 2, 6)..

Syarat penyertaan senang je. Sepantas kilat korang boleh buat :D 

1. Follow Blog Siqahiqa
2. Follow Facebook page BLOG SIQAHIQA
3. Copy banner dan buat satu entri bertajukSegmen: Making A Blog List by Blog Siqahiqa. (please backlink). 
4. Publish entri anda dan tinggalkan link pada ruangan komen di sini.

Senang je kan? Segmen ini akan berlangsung selama sebulan dari 3 April 2018 hingga 3 Mei 2018.

Apa yang sangat menarik mengenai segmen ini iaitu tidak ada pemilihan blog untuk dimasukkan ke dalam blog list Siqahiqa.com. Semua peserta segmen berpeluang tersenarai dalam blog list beliau selama-lamanya. On top of that, seorang Blogger Bertuah akan dipilih untuk memenangi hadiah misteri.. 

You are so generous my dear Siqah.. Semoga diluaskan lagi rezeki Siqah dalam apa jua sumber termasuk dalam dunia blogging..


So saya menyeru semua pembaca supaya sama-sama meramaikan penyertaan dan support segmen Siqahiqa.com ini..




Sehingga kita bertemu lagi di lain entri..
Sekian, wasalam..


Regards,
I am LZ

28 comments:

  1. good luck. rasa mcm nak join sama la..

    Jom sertai giveaway yg sdg berlangsung di blog Abam Kie? Terima kasih.

    http://www.zukidin.com/2018/04/spm-result-giveaway.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silakan memeriahkan segmen ini Abam Kie. Sangat dialu-alukan 😊.

      In Shaa Allah LZ akan menyusul ke blog Abam Kie untuk giveaway 😊..

      Delete
  2. Selamat bersegment kak!!! ^^

    ReplyDelete
  3. Rajinnya join .. zhi malas nak join segmen mcm ni sebab rasa serabut blog.. haha .. enjoy..! lama tak singgah sini .. busy sikit.. Jaga diri LZ. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks for visiting my blog Zhi..
      You too, take care 😊..

      Delete
  4. Terima kasih sis LZ join segmen Siqah. Good luck tau! :) Jemput join giveaway Siqah jugak. Hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih banyak Siqah for organizing this segment memberi peluang kepada sis untuk tersenarai dalam blog list Siqah, in shaa Allah..

      Delete
  5. In Sha Allah later Mrs. A pun nak join juga.
    Due date lama lagi tu 3 Mei hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeayyy jom Mrs A, kita sama2 support segment Siqah..

      Delete
  6. mek join jugak tp on last date. hehehehe

    ReplyDelete
  7. Selamat bersegmen yer dan semoga berjaya dapat hadiah :)

    ReplyDelete
  8. Singgah sini dari segmen yang sama :)

    ReplyDelete
  9. Congrats sis LZ for being the lucky winner for this segment ^^ ❤
    Lost In Thoughts

    ReplyDelete

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!