Beauty | Lifestyle | Fashion | Hobbies & everything that make me happy and inspire others..

  • Travel

    A lifestyle change begins with a vision and a single step..

  • Hobby

    At the beggining it was just a hobby, now it's my addiction..

  • Financial Planning

    It's not about having lots of money. It's knowing how you manage it..

  • Beauty

    Let us live for the beauty of our own reality.

  • Lifestyle

    Have stories to tell, not stuff to show..

Friday, August 30, 2019

Review : Marrybrown Korean Sensasi Ayam Terhangat

REVIEW : MARRYBROWN KOREAN SENSASI AYAM TERHANGAT | Al-kisah seperti biasa pada hari Jumaat yang penuh barakah ini, saya dan anak teruna akan ke Mydin Mall Seremban 2 untuk sesi Jalan-Jalan Cari Makan.. Hari Jumaat merupakan hari yang ditunggu-tunggu untuk outing bersama during lunch hour memandangkan masa panjang dari 12.30 hingga 2.30 petang..

Lately, we all suka makan di Marrybrown.. Kalau tidak sebelum ni we all suka makan di A&W untuk menikmati A&W float.. Nak tahu kenapa dan mengapa? Haaaaaaa (sila sebut panjang sikit supaya lebih dramatic, hehehe....) semuanya kerana Korean Sensasi Ayam Terhangat! Sedap dan kena dengan citarasa kami berdua..

Merry Brown fries
Anak saya order set Marrybrown Korean Sensasi Ayam Terhangat.. Actually ada 2 jenis set 1 ayam dan set 1 lagi burger.. Kami dapat fries dulu dan nombor giliran..

Menunggu giliran makanan

Sabar menanti kerana set Korean Sensasi Ayam Terhangat belum ready and no ready stock.. Sila bawak bersabar.. So sementara menunggu, sambil makan fries..

Merry Brown Bubur Ayam Pedas
Jika pilihan anak set ayam, saya pilih ala-carte bubur pedas coz it's my favourite! 

Close up bubur ayam pedas
Inilah rupa bubur ayam pedas kegemaran saya.. Kebetulan hari itu sakit tekak dan tak sedap badan seperti mahu demam tapi degil tetap makan pedas..

Inilah MB Korean Sensasi Ayam Terhangat
Tak lama selepas bubur ayam dihantar ke meja, maka tibalah Korean Sensasi Ayam Terhangat untuk anak.. Mak budak tumpang seketul dua.. Sedap ada rasa manis pedas, sesuai untuk seisi keluarga..

Close up Korean chicken sedap

Siapa masih belum rasa MB Korean Sensasi Ayam Terhangat, silalah ke outlet Marrybrown berhampiran anda.. Mesti cuba rasa baru boleh komen sedap atau tidak.. 


Begitulah review Marrybrown Korean Sensasi Ayam Terhangat yang ingin saya kongsi bersama pembaca.. Maaflah saya tak reti sangat review makanan se-detail blogger Hans sampai kita rasa meleleh airlio bila baca entry dia, hehehehe. Entry saya lebih kepada biar gambar berbicara..

Sehingga kita bertemu lagi di lain entry..
Sekian, wasalam..
Byeeee..


Regards,



Loading...
Share:

Tuesday, August 27, 2019

Giveaway Merdeka 2019

GIVEAWAY MERDEKA 2019 | Hari ini berjalan-jalan (blogwalking) dari satu blog ke satu blog.. Singgah di blog Cik Tie terpandang entry terkini Cik Tie tentang Giveaway Merdeka 2019 dianjurkan oleh blogger bernama Noor Akma melalui blog beliau -> www.huhahuhajerr.com

Maka hati ini tertarik untuk turut serta bagi memberi sokongan kepada rakan blogger memandangkan syarat-syarat penyertaan yang sangat mudah di samping semangat menyambut bulan Merdeka tak lama lagi, ewah!..

 Giveaway Merdeka 2019
Giveaway Merdeka 2019

Siapa yang ingin turut serta kena bertindak segera kerana giveaway ini hanya dibuka selama 2 minggu sahaja..

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

-> Follow blog Noor Akma -> www.huhahuhajerr.com
-> Follow blog INI, follow Instagram INI dan Like page INI..
-> Masukkan blog INI dan INI ke dalam bloglist blog masing-masing (wajib)
-> Buat entri bertajuk "Giveaway Merdeka 2019"
-> Copy banner yang disediakan di atas dan backlink ke entri INI
-> Jangan lupa hantar link penyertaan ke ruangan komen di entri INI.

Pemilihan pemenang menggunakan random.org untuk menepati syarat yang diberi sahaja.

HADIAH GIVEAWAY MERDEKA 2019

-> 5 helai tudung bawal chiffon shimmering bidang 50" dan 60" kepada 5 orang pemenang bertuah.

Jika ada antara peserta tak terpilih sebagai pemenang don't be sad sebab tuan blog sangat murah hati untuk senaraikan semua peserta giveaway ini menghiasi bloglist blog www.huhahuhajerr.com sampai hujung tahun.

Akhir kata, jom kita support sesama blogger demi memeriahkan dunia blogger di Malaysia dan sempena meraikan Hari Kemerdekaan ini..



Sehingga kita bertemu lagi di lain entry..
Sekian, wasalam..


Regards,


Loading...
Share:

Thursday, August 22, 2019

Daging Pekasam Sedap

DAGING PEKASAM SEDAP | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera.. Hari Raya Aidiladha atau Hari Raya Korban baru sahaja berlalu, tentu ramai antara pembaca sedang 'mabuk' daging (tak kiralah beef or mutton).. Tapi saya selaku penggemar daging tegar tak pernah jemu makan daging lebih-lebih lagi menu daging boleh dipelbagaikan.. Secara coincident bolehlah dikatakan begitu, ada seorang kakak ni jual daging pekasam secara cash on delivery.. Untuk pengetahuan pembaca, seumur hidup saya tak pernah makan daging pekasam, kalau ikan pekasam tu biasalah..

Jadi saya teringin rasa, saya pun order 2 paket. Isi kandung sepaket 200gm berharga RM12.00.. 

FZ daging pekasam

Tanpa berlengah lagi, misi menggoreng daging pekasam pun bermula.. Step by step seperti berikut:

Goreng daging pekasam hingga warna kekuningan
Apabila sudah garing dan kekuningan, masukkan bawang besar (potong kasar) dan cili api mengikut citarasa masing-masing
Siap sudah daging pekasam sedap

Beginilah rupa daging pekasam sudah siap dimasak.. Saya makan dengan nasi panas dan gaji-namul (terung stim Korean style).. Alhamdulillah sedap, kena dengan tekak..

Related post : Resepi gaji-namul - Korean dish

Maka bolehlah saya repeat order daging pekasam ni untuk stok terdesak bila sudah ketandusan idea memasak kelak sementara takde stok ikan pekasam...

Sebelum saya mengakhiri entry ini, ada tak antara pembaca yang pernah makan daging pekasam ni or tak pernah rasa langsung? Bolehlah kongsi pendapat di ruangan komen.. Pada pendapat saya pula, kalau suka dengan ikan pekasam, saya rasa mungkin daging pekasam ini juga kena dengan citarasa anda.. who knows.. Belum cuba, belum tau..

Okay, setakat ini sahaja perkongsian saya..
Thank you for reading.. Sehingga kita berjumpa lagi di entry..
Sekian, wassalam..
Byeeee..


Regards,




Loading...
Share:

Tuesday, August 20, 2019

Bloglist Wanted

BLOGLIST WANTED | Hello everyone! Hari ni saya nak join segmen yang dianjurkan oleh blogger Tiara Sapphire melalui blog beliau bernama sweetepalhijau.. Wahhhh terasa manis epal hijau itu..

Saya came accross segmen ini dari blog rakan blogger (tapi tak ingat blog siapa), terus rasa nak join memandangkan syarat-syarat penyertaan yang sangat mudah dan sempoi!

Suka sangat dengan cara Tiara Sapphire meletakkan syarat segmen ini.. Basically tuan blog ingin mencari bloglist baru sempena bulan kemerdekaan ini.. So check it out!

 Bloglist Wanted
Bloglist Wanted by Tiara Sapphire

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1. Follow blog Tiara Sapphire -> Sweet Epal Hijau
2. Tinggalkan link url blog peserta di ruangan komen entry ini : DI SINI
3. Tak perlu copy banner & buat post. (Bila dah selalu buat segmen mesti ada entry so rasa awkward kalau tak buat, maaf tuan blog sebab derhaka..) 
4. Due date : 31 Ogos 2019

Semua yang tinggalkan link dalam komen di blog Tiara Sapphire akan tersenarai dalam bloglist beliau, takde pilih kasih gituuu.. 

Jom ramai-ramai kita sokong blogger Tiara Sapphire.. Inilah masanya kita tambah kenalan dari rakan bloggers di samping mengeratkan ukhuwah..

Thank you for reading.. Sehingga kita bertemu lagi di lain entry..
Sekian, wasalam..
Byee...


Regards,




Loading...
Share:

Sunday, August 18, 2019

Aktiviti berkebun pada cuti hujung minggu


AKTIVITI BERKEBUN PADA CUTI HUJUNG MINGGU | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembaca blog ini.. Buat apa tu? Tentu busy dengan persiapan esok hari, al-maklum anak-anak akan mula bersekolah selepas seminggu bercuti manakala kita yang bekerja mahu pun surirumah atau pelajar akan mula menjalani rutin harian seperti biasa..

Enjoy the little things






Al-kisah Sabtu lalu hujan turun pada sebelah pagi.. Pada ketika itu juga saya sedang membersihkan halaman rumah (itu pun nak cerita kaaa..).. 


Maaf tunjuk penyapu supaya nampak real, opsss melampau!

Selain menyapu, pagi itu sebenarnya saya plan untuk meninjau pokok-pokok yang saya tanam di halaman rumah. Saya juga bercadang tukar pasu bunga orkid memandangkan pokok orkid itu hanya sekali berbunga, mungkin merajuk kot.. Memang padanlah pokok orkid merajuk sebab saya tak pernah tumpukan perhatian pada pokok orkid.. Kesian, dibiarkan bagai hidup segan mati tak mahu.. 

Selesai saja pokok orkid saya pindah ke pasu baru, hujan terus turun dengan lebat so tak dapat ambil gambar sebab pokok orkid telahku letak di hujung sebelah pagar.. Lain kali saya post perkembangan abandon orkid tersebut di post akan datang..  

Kata orang dah alang-alang, saya terus belek setiap tanaman di halaman rumah dari satu pasu ke satu pasu.. Dalam cuaca hujan sejuk pun berpeluh juga dibuatnya..

Pokok strawberry, pokok daun cekur, pokok pelam hybrid, anak pokok lemon, pokok daun pandan

Untuk pengetahuan, saya pernah post pokok-pokok saya tanam di halaman rumah di entry ini : My gardening mood is back.. Tiada pokok baru, kebanyakkan pokok yang ada sekarang dari Cameron Highlands.

Pokok daun sup dan pokok daun kesum
Pokok limau purut dan rosemary

Sebelum ini cuaca sangat panas jadi semua pokok kering walaupun saya siram pagi dan petang.. Antara pokok yang terjejas teruk ialah pokok daun kesum dan daun sup.


Ini pula saya sedang tanam semula pokok bunga kertas menggunakan keratan batang pokok bunga kertas yang sudah tua.. Alhamdulillah, keratan batang pokok kertas mulai berdaun.. Selepas ini saya bercadang untuk kumpul spesis bunga kertas yang akan ditanam dalam pasu memandangkan penjagaan pokok bunga kertas sangat mudah..

Di sebelah pasu pokok bunga kertas adalah anak pokok lemon.. Sebelum ini daun anak pokok lemon  diserang ulat tetapi saya berjaya mengatasi masalah serangan ulat dengan racun organik. Lihatlah daun pokok lemon juga mula mengeluarkan daun baru..

Anak pokok bunga kertas dan pokok lemon
Pokok bunga kertas

Inilah induk pokok bunga kertas yang saya pangkas setiap dahannya untuk tanam semula.. Tak sangka ia mula mengeluarkan daun baru. Kalau lihat pada keadaan fizikal batang pokok bunga kertas ini memang saya jangka ianya tak akan hidup lama kerana sudah mulai reput setanding dengan usianya yang sudah lebih dari 10 tahun. Bila saya gembur tanahnya dan tambah tanah baru ia mulai subur semula dan mengeluarkan bunga..    

Saya sayang pokok bunga kertas ini, ianya pokok bunga kertas satu pokok ada 2 warna iaitu oren dan peach..

Bunga kertas atau bougainvillea

Berikut pula spider plant.. Spider plant ini mula membiak mengeluarkan anak pokok dan bunga.. Ini merupakan anak dari pokok induk yang saya beli di Cameron Highlands. Ia sudah mulai membiak dan dah banyak saya tanam dalam pasu sebagai pokok hiasan dalam rumah.


Spider plant

Ini pula updates tentang pokok bunga ros yang baru saya cantas.. Masih belum berbunga tetapi sudah mula mengeluarkan daun baru dan rose buds..

Pokok bunga ros, cactus, anak pokok daun pandan, pokok orkid dan epipremnum aureum

Begitulah perkongsian cerita saya tentang hobi gardening during weekend. Jika pembaca lihat, kebanyakkan pokok saya tanam untuk digunakan dalam masakan. So lepas ni tak perlulah beli daun kesum, daun kari, daun pandan atau daun sup. Kalau teragak nak grill ayam ala Kenny Rogers pun boleh petik daun rosemary di halaman rumah..

Okay, sebelum berakhir ada tak antara pembaca suka menanam pokok untuk mengisi masa lapang? Kalau ada sudilah kongsi cerita di ruangan komen.. Kepada pembaca lain juga saya mengalu-alukan komen anda..   

Thank you for reading.. Sehingga kita bertemu lagi di lain entry..
Sekian, wasalam..
Byee...


Regards,




Loading...
Share:

Thursday, August 15, 2019

Segmen | Giveaway UP Traffic by Madam Caramel

SEGMEN | GIVEAWAY UP TRAFFIC BY MADAM CARAMEL | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembaca blog ini.. Pada hari Khamis yang ceria dengan cuaca yang sejuk di pagi ini saya ingin turut serta dalam segmen yang dianjurkan oleh Madam Caramel (MC)..

MC telah menganjurkan segmen ini untuk menambah kenalan dan mengeratkan ukhuwah sesama rakan blogger dengan berblogwalking, singgah menyinggah blog yang menyertai segmen ini.. I like uolls sebab saya pun suka tambah kenalan..

Seperti segmen lain juga, mesti ada terma dan syarat-syarat penyertaan.. Jom kita baca dulu apakah syarat-syarat penyertaan segmen MC ini..

Segmen Giveaway Up Traffic by Madam Caramel
Segmen | Giveaway Up Traffic by Madam Caramel

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN SEGMEN | GIVEAWAY MC
  • -> Follow blog MC -> http://madamcaramel.blogspot.com
  • -> Add Facebook MadamCaramel dan Like FB Page MadamCaramel
  • -> Subscribe Channel Youtube Madam Caramel (kalau takde salah satu, it's okay)
  • -> Follow Instagram Madam Caramel (jika ada Instagram)
  • -> Buat entri bertajuk 'Segmen | Giveaway UP Traffic by Madam Caramel'.
  • -> Copy banner di atas dan backlink ke entri [DI SINI].
  • -> Tinggalkan URL entri anda di ruang komen di entry [DI SINI]
  • -> Setiap penyertaan akan dimasukkan ke dalam bloglist di Madam Caramel selama 3 bulan.


Jom kita sama-sama meriahkan segmen ini & sokong rakan blogger kita..
Sehingga kita bertemu lagi di lain entri..
Sekian, wasalam..


Regards,


Loading...
Share:

Tuesday, August 13, 2019

Hampir Ditipu : Shopee Dispute Resolution Team Penyelamat!

HAMPIR DITIPU : SHOPPE DISPUTE RESOLUTION TEAM PENYELAMAT! | Al-kisah, tak semua peniaga di alam maya itu benar-benar peniaga ada yang mengambil kesempatan dengan membuat 'shopping mall' bertopengkan scammer. Apa itu scammer? Scammer dalam bahasa mudah faham seseorang yang menipu dalam transaksi online.

Scam


Minggu lalu, saya mencari perabot jenis Nordic dan Scandinavian dari Shopee. Al-maklum semangat menghias rumah baru sedang berkobar-kobar... Hasil perbandingan harga, saya dapat harga paling rendah untuk perabot tersebut dalam satu mall ini..

Scammer's profile

Hati berbelah bahagi sama ada saya perlu membeli barang ini dalam talian atau sebaliknya.. Untuk makluman pembaca saya tak pernah 'melebur' duit sebanyak itu beli barang online.. Tapi bila saya consider dari segi  masa untuk keluar survey di kedai (kerana saya sangat sibuk sejak kebelakangan ni) di samping memerlukan tenaga (sebenarnya tak sabar dapat barang tapi malas keluar survey), jadi saya nekad meneruskan transaksi pembelian dan membuat bayaran. Pembelian saya bernilai hampir RM1,000.00. Sejurus sahaja bayaran dibuat, saya terima mesej berikut daripada Seller melalui chat di Shopee..

Scammer chat

Penjual menghantar mesej menyatakan bahawa tracking number akan diberi 5 hari kemudian iaitu sama tarikh dengan barang dijangka saya terima sepertimana yang telah ditetapkan oleh pihak Shopee. Saya rasa mustahil dan tak sama seperti yang dimaklumkan oleh Seller. Saya tak sedap hati..

Saya teragak untuk review Seller ini.. Ternyata reviews yang diberikan begitu teruk sekali dan rata-rata pembeli tidak menerima barang mereka malah ada sebahagian dari mereka tidak mendapat pulangan wang. Saya rasa cuak.. Mengelabah laa jugak..

Kalau semua reviews begini, saya rasa anda sebagai pembeli juga akan mengalami perasaan yang sama seperti saya :

Reviews
Negative reviews


* abaikan 5 stars tapi statement tak terima barang - mungkin pembeli berkenaan tak familiar dengan maksud bintang tersebut

Saya ambil keputusan untuk membatalkan transaksi pembelian tersebut dengan memilih "Buyer Returns/Refunds" dan pada masa yang sama saya terus hantar mesej ke Shopee Customer Service Team. Saya terima maklumbalas dari Shoppe melalui email yang dihantar dalam hari yang sama. Mereka menyatakan bahawa saya perlu tunggu dalam tempoh 3 hari untuk Seller meluluskan permintaan pemulangan wang.


Dalam tempoh saya menunggu dan sedang berurusan dengan Shopee Customer Service Team, Seller menghantar mesej berikut melalui Shoppe chat meminta saya membatalkan niat untuk mendapatkan pemulangan wang dengan alasan barang telah dihantar. Saya mengabaikan permintaan Seller tersebut. Sekiranya saya terima barang tersebut setelah mendapat pulangan wang, saya janji akan buat bayaran semula, itu niat saya.

Scammer's chat

Untuk pengetahuan pembaca, saya dapat track barang yang dipesan tetapi sampai satu tempoh website tracking number tersebut tidak dapat dijejaki.. Tempoh menunggu 3 hari telah pun tamat namun Seller masih belum meluluskan permohonan pemulangan wang saya. Di peringkat ini, Dispute Resolution Team menjadi orang tengah (mediator) untuk menyelesaikan perkara ini.

Alhamdulillah, setelah beberapa usaha, sabar, doa dan tawakkal ada rezeki saya, akhirnya saya dapat email berikut yang menyatakan bahawa pemulangan wang saya berjaya. Wang akan dimasukkan ke dalam akaun saya :

Shopee Dispute Resolution team superb!

Saya suka konsep Shopee di mana wang penjual tidak akan dibayar sehingga Pembeli sah menerima barangan yang dipesan. Jadi pembeli mendapat jaminan pemulangan wang jika bertindak segera.

Begitulah kesudahan pengalaman saya membeli-belah atas talian yang hampir ditipu oleh scammer. Bukan sahaja di Shopee malah pembeli terdedah dengan Scammer di mana-mana jua online apps.. 

Lesson learned! Jadi pembaca yang merangkap pembeli dinasihatkan supaya berhati-hati dan mengambil langkah-langkah berikut sebelum membuat bayaran :

1. Baca profile peniaga (biasa profile gambar amoi adalah scammer)
2. Semak review yang diberikan oleh pembeli sebelum ini 
3. Bila yakin baru boleh buat keputusan.

Sekian sahaja perkongsian saya kali ini.. Sehingga kita berjumpa lagi di lain entry..
Thank you for reading..
Byee... Wasalam..



Regards,


Loading...
Share:

Thursday, August 08, 2019

Dressing Table Inspiration Konsep Modern Minimalist

DRESSING TABLE INSPIRATION KONSEP MODERN MINIMALIST | Lama tak bersiaran semenjak barang-barang dari rumah lama selamat 'mendarat' di rumah baru.. Kunci rumah lama juga selamat kembali ke tangan tuan rumah.. Buat masa ini masih sibuk mengemas, sorting barang-barang yang perlu dibuang dan hantar ke recycle center jadi masih belum ada masa santai yang berkualiti seperti sebelum ini.. 


Dressing table inspiration
Sejak minggu lalu juga saya banyak menghabiskan masa membelek-belek contoh hiasan meja solek di Pinterest dan Instagram semata-mata untuk mendapatkan ilham dekorasi yang memenuhi konsep modern minimalist. During this process, I kept coming across interior designer untuk ruang-ruang lain juga seperti ruang tamu, dapur, home office dan mini library. Barang-barang pilihan hati sudah tentu dari Ikea disebabkan harga mampu milik dan paling utama mudah cari perabot warna putih bertepatan dengan konsep hiasan dalaman rumah saya.


Dressing table inspiration
Hari ini saya ingin berkongsi inspirasi menghias meja solek konsep modern minimalist yang menjadi pilihan saya.. Sementara bilik masih kosong maka inilah masa yang sesuai untuk mengilhamkan susunatur yang diinginkan barulah kena dengan tagline Home Sweet Home, gituuu.. 

Okay berikut adalah top 4 ilham decor dressing table saya :

(1) Ikea MALM Dressing Table

Ikea MALM dressing table
Perabot Ikea yang diperlukan ialah sebuah meja MALM dan cermin NISSEDAL. Sangat simple tetapi kekurangan pada meja MALM ni tak berapa luas. Kelebihan meja ini pula drawer yang panjang.
Ikea MALM white dressing table
Ikea NISSEDAL mirror

(2) Ikea Vittsjo table 

Ikea Vittsjo table
Ini sebenarnya meja laptop tapi boleh juga digayakan sebagai dressing table. Sekali lagi saya katakan ianya simple dan menarik tetapi agak sempit. 

Ikea Vittsjo laptop table
Meja ini boleh dipadankan dengan cermin Ikea jenis Stockholm..

Ikea Stockholm mirror

(3) Ikea MICKE table

Ikea Micke dressing table
Pilihan seterusnya meja jenis MICKE.. Koleksi meja MICKE ada 2 jenis iaitu study desk dan large table. Pilihan saya meja MICKE saiz besar yang dilengkapi 2 drawers. Drawers tersebut luas dan  tersorok kemas sesuai untuk menyimpan alat-alat solek.

Ikea MICKE table

Boleh juga digayakan dengan cermin Sockholm seperti pilihan nombor 3.

(4) Ikea ALEX Drawers

Ikea Alex drawers
Inspirasi dekorasi meja solek saya seterusnya menggunakan 2 buah Alex drawers dan sekeping table top jenis LINNMON saiz 200 x 60cm.

Ikea Alex drawers

Susunan 2 buah ALEX drawers dan letak table top LINNMON di atas kedua-duanya. Lebih menarik jika disesuaikan lagi dengan cermin kosong mengikut panjang meja berkenaan.

Ikea LINNMON table top
Bagi menambahkan seri boleh tambah lampu Ikea jenis MUSIK di kiri dan kanan cermin.

Ikea MUSIK wall lamps
Begitulah besar angan-angan saya untuk memenuhi impian dressing table mengikut citarasa sendiri.. Kita tengok nanti apa pilihan saya dan bagaimana hasilnya nanti selepas sesi susunatur selesai.


Sekiranya ada antara pembaca yang ingin membantu saya memilih mana satu dressing table inspiration patut saya pilih, sila nyatakan pendapat anda di ruangan komen.. Cadangan dan pendapat pembaca sangat saya alu-alukan dan amat dihargai..

Lastly, terima kasih juga diucapkan atas komen yang ditinggalkan dari pembaca sekalian.. Untuk pengetahuan buat masa ini saya mungkin akan lambat menjawab setiap satu komen dari posting sebelum ini disebabkan kekangan masa.. In shaa Allah saya akan jawab juga komen anda satu persatu..

Sehingga kita bertemu lagi di lain entry..
Sekian, wasalam..


Regards,


Loading...
Share:
Loading...

Translator

The Author



Assalamualaikum..
Hello & Welcome to my blog!

I'm LZ | 42 y/o | Married
Based in Seremban, N9
On Blogger since May 2011
***************
Advertorial, Collaboration & Review
feel free to contact me via :

email : papernplanner@gmail.com

My Precious Followers

Facebook Page

My Supporters For Year 2020!

Top 5 Commentators

Top 5 Comments