Lady In Red Planner

Beauty | Lifestyle | Fashion | Hobbies & everything that make me happy and inspire others..

Monday, February 13, 2023

Niat Pancing Ikan Tapi Dapat Ayam

NIAT PANCING IKAN TAPI DAPAT AYAM | Article ini saya baca di Facebook, secara  tak langsung tergerak hati untuk kongsi di sini kerana joke ini memang tak tercapai dek akal saya.. 

Ceritanya begini..

Ada satu kolam pancing ikan kutip RM30.00 untuk sekali masuk memancing. Siapa tak dapat ikan, diberi seekor ayam. Dalam seminggu, pemancing jadi ramai dan semua happy bawa balik seekor ayam.

Kolam memancing ikan
 

Satu hari ada orang tanya owner kolam tempat memancing ikan tersebut.

"You tak rugi ke buat mcm tu?" Owner jawab untung gila.

Mengapa owner kata demikian? 
Sebenarnya dia ada ladang ayam tapi ayam tak laku. Kolam tu memang tak ada ikan pun..
Tak pasal-pasal sekor ayam harga RM30.00...
Bijak sungguh owner tempat memancing ni dengan tipu muslihat..
Ayooo macam ni pun ada???

Post ini just for fun, joke di pagi Isnin..
Thank you for reading & have a great day everyone!



Regards,

6 comments:

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!

Back to Top

Hot Topics