Social Media Icons

slide code

Photo

I am LZ
Assalamualaikum..
Hello & Welcome to my blog!

I'm LZ | 42 y/o | Married
Based in Seremban, N9
On Blogger since Mac 2010
***************
Advertorial, Collaboration & Review
feel free to contact me via :

email : papernplanner@gmail.com

About Me
Contact Me

welcome to my blog

social media icons 2

Search

category 1

BEAUTY

category 2

Fashion

category 3

LIFESTYLE

never miss any post

Sambutan Ambang Tahun Baru 2020

SAMBUTAN AMBANG TAHUN BARU 2020 | Lambat bersiaran setelah 7 hari masuk tahun baru 2020.. Apa khabar semua pembaca blog ini? Semoga dikurniakan kesihatan dan kesejahteraan sentiasa.. Actually malam tahun baru lepas saya ke AEON Mall Nilai.. Nothing special pun cerita ni.. Al-maklum, cuti 5 hari menghabiskan cuti tahun tapi takde plan so mereput sahaja di rumah. Maka malam itu tiba-tiba teringin makan di Seoul Garden, tempat makan kegemaranlah katakan..

AEON Mall Nilai
Kalau ikut rasa di hati sebenarnya malas nak keluar di malam sambutan tahun baru.. Mind set ni mesti fikir akan jem dan banyak roadblock sana sini kann.. Tapi gigih juga keluar lepas solat Maghrib, semata-mata dinner sahaja..


Seoul Garden, AEON Mall Nilai

Kesudahannya makan juga di Seoul Garden sebab tekak mengada teringin makan sup dan seafood unlimited! Beraturlah juga, ramai students dan family makan beramai-ramai di situ.. Mujur masih ada lagi tempat untuk kami bertiga, di satu sudut private dan exclusive, hehehe..

Pengunjung Seoul Garden

Seperti kebiasaan, saya akan ambil segala macam seafood, daging dan makanan frozen untuk reneh dalam sup tomyam kimchi dan sebahagian lagi untuk grill.

Cerita makan di Seoul Garden ni takde la hebat mana pun sebab pernah diceritakan dalam post sebelum ni so tak perlu cerita details lah..


Related post : Seoul Garden Restaurant tempat makan pilihan

Frozen foods
Yee mee and shiitake mushroom

Pilihan lain seperti sayur, yee mee dan pelbagai jenis cendawan di samping makanan yang sudah siap dimasak..

Menu hasil tangkapan malam itu 

Dalam banyak hidangan lauk-pauk saya suka sotong.. Saya akan grill banyak-banyak sampai puas makan..


Sotong and lala

Keistimewaan outlet Seoul Garden di AEON Nilai ni ialah jenis pemanggang  dengan butang mudah adjust yang digunakan dan attach pada meja..

Mudah digunakan

Langsung tak keluar asap berkepul-kepul.. Kalau tidak semua kain baju bau asap macamlah dia sorang sahaja mampu makan kat Seoul Garden, hehehe..

Ayam dan daging panggang

Mulalah grill and grill sampai masak.. Sedikit pesanan bila makan secara buffet seperti di Seoul Garden, makanlah sampai puas baru ambil lauk atau makanan lain.. Jangan sampai membazir.. Yer laa tahu korang bayar mahal tapi tak perlu sampai berlebih-lebih lauk tak habis makan..

Ingat mungkin kali ni kita mampu makan di tempat begitu, bila perangai membazir macam tu tiba-tiba sampai satu masa Tuhan tarik rezeki atau nikmat kita, masa tu menyesal tak guna.. So fikirlah sendiri ya..

Plain top yam soup

Sambung lagi, pot sup ada 2 jenis manakala tempat grill di tengah-tengah.. So tak perlu berebut atau bergaduh, sorang satu pot, hehehe.

Seafood grill
Makan sedia masak
Tomyam kimchi soup
Sos
Penutup

Syukur, bersih kitaorang makan.. Langsung tak membazir sebab kitaorang ambil bila perlu sahaja dan anggaran cukup makan.

Sebagai penutup, desserts iaitu cocktail dan ice cream..

Cocktail
Ice cream
Begitulah cerita dinner di hujung tahun 2019 menjelang ambang tahun baru 2020.. Apa pula aktiviti anda menjelang tahun baru? Share sikit please.. Okay setakat ini sahaja yang ingin saya sampaikan..

Sehingga kita bertemu lagi di lain entry..
Sekian, wasalam..



Regards,


Loading...

Comments

  1. aduhai sedapnya kak oi.... terus rasa lapar lak perut nih...

    ReplyDelete
  2. happy new year 2020..sedapnya..bakar2, rebus2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy New Year To You too sis ;)
      Steamboat is my all time favorite..

      Delete
  3. ramainya makanan sambut tahun baru.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul Pakcik WP.. Ramai umat manusia lepak mall malam tahun baru..

      Delete
  4. Adoii sedap nya korean food ni.. Kena tunggu pi kota nanti nak pi lah..

    ReplyDelete
  5. selamat tahun baharu 2020 buat LZ :)

    ReplyDelete
  6. salam tahun baaru 2020 cik kak LZ tuuuh :p

    ReplyDelete
  7. Setuju.jangan membazir.
    Selamat tahun baru Kak LZ.

    ReplyDelete
  8. Alamak.. terlapar balik pula perut nie.. hahaha..
    Sha tak kemana pun.. lepak ngan anak2 menonton drama dan membaca je dekat rumah.. hehehe

    ReplyDelete
  9. Eh!! Lupa.. Happy New Year LZ..

    ReplyDelete
  10. Tengah lapar ni semua nampak sedap LZ huhuhuu...
    Baru je rasa sambut tahun la nih dah 13 Januari sekejap sangat rasanya.

    ReplyDelete
  11. Waa puashati dinner..happy new year 2020 LZ

    ReplyDelete
  12. happy new year lz, hehe done follow back , singgah bertanya khabar heheheh...

    ReplyDelete
  13. Pernah makan. Ambil yang seafood marinated banyak-banyak dan barang dapat makan.
    Ambil ikut keperluan. Pastikan perut kosong supaya dapat makan banyak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. *barang= jarang.
      Maaf tersilap. Auto correct telefon ni.

      Delete
  14. Sedapnya... lama dah tak makan steamboat n grill mcm ni..
    ~sambutan tahun baru kami tiada apa² aktiviti­čśů.. ddk rumah layan tv tgk sambutan ambang tahun baru dkt dataran merdeka... pastu layan mercun tahun baru jiran².. hehehe...

    ReplyDelete

Post a Comment

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!

ppl love these

Resepi Scone Kismis Gebu, Simple & Sedap
RESEPI SCONE KISMIS GEBU, SIMPLE & SEDAP | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua p…
6 RESEPI SARAPAN PAGI MUDAH & SEDAP
6 RESEPI SARAPAN PAGI MUDAH & SEDAP | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembac…
Pokok Bonsai Bunga Kertas Menjadi Idaman
POKOK BONSAI BUNGA KERTAS MENJADI IDAMAN | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera to all my lovely r…
Sayonara Stationery Giveaway by NiniHanini
SAYONARA STATIONERY GIVEAWAY BY NINIHANINI | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pemb…