Beauty | Lifestyle | Fashion | Hobbies & everything that make me happy and inspire others..

Tuesday, January 26, 2021

Bekerja Dari Dari Rumah, Normal Baharu

BEKERJA DARI RUMAH, NORMAL BAHARU | Semalam merupakan hari pertama saya bekerja dari rumah (work from home) officially. Saya bekerja dalam kategori perkhidmatan perlu (essential services) jadi sebelum ini tiada perubahan dari segi jadual kerja di pejabat ketika Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB). Namun ketika PKP 2.0 dilaksanakan minggu lalu, mahu atau tidak majikan terpaksa akur dengan syarat-syarat Majlis Keselamatan Negara antaranya supaya membuat pengkelasan kategori bagi mengurangkan kapasiti kehadiran pekerja di pejabat dengan membuat jadual penggiliran bertugas bekerja dari rumah.

Bekerja dari rumah (Work from Home) 

Jadual saya bekerja dari rumah 2 hari berturut-turut dalam seminggu berdasarkan jadual penggiliran kerja antara officemate department yang sama. Frankly speaking, bagi saya bekerja dari rumah antara normal baharu yang agak kekok.. Saya perlu menyesuaikan diri untuk produktif di rumah sendiri. Saya tak boleh biarkan keadaan ini berterusan, saya perlu paksa diri supaya adapt normal baharu dalam pandemic sekarang yang entah bila akan berakhir.

Mujur syarat-syarat majikan hanya perlu sediakan laporan kerja dari rumah dan jadual kerja pun tak terlalu rigid berbanding di pejabat, which is more flexible selain perlu hadir ke pejabat pada bila-bila masa jika diperlukan dalam tempoh tersebut. So bermulalah normal baharu bekerja dari rumah.. Seawal 7.45 pagi saya sudah sedia check in menggunakan applikasi yang dibangunkan khas oleh Unit ICT untuk kakitangan yang bekerja dari rumah.

Check in work from home online attendance

Salah satu sebab mengapa saya rasa kekok ialah bila tiada sumber rujukan berupa buku-buku. Selalu ada files dan buku-buku rujukan di sekeliling saya so saya boleh capai bila-bila masa apabila saya memerlukannya tapi bila bekerja dari rumah bahan-bahan tersebut terbatas. Saya hanya perlu bawa pulang kerja pejabat yang sesuai dibuat di rumah dan beberapa buku rujukan yang perlu sahaja, the rest online basis. 

Peralihan dari bekerja dari pejabat kepada bekerja dari rumah buat saya terfikir bagaimana saya boleh manfaatkan masa buat kerja pejabat sepenuhnya dengan suasana tenang seperti di pejabat. I found this extremely hard at first, sebab bekerja dari rumah work and your personal life are combined. Persekitaran berbeza, camne cara nak atasi?

Hari ini hari kedua saya bekerja dari rumah. Alhamdulillah rasa selesa dan tak rasa terbeban seperti semalam.. Saya dapat atasi perasaan kekok bekerja dari rumah dengan baik selepas berjaya mewujudkan persekitaran kerja di rumah yang produktif.

Bagaimana caranya? Ini cara saya:

Setup satu bilik atau ruang khas bekerja dari rumah

Work from home corner

Inilah bilik saya semasa bekerja dari rumah. Bilik ini merupakan my fashion room di mana saya letak semua koleksi beg tangan, perfumes dan pakaian ke pejabat dalam bilik ini. Memandangkan perlu bekerja dari rumah, jadi saya ubah sikit susunatur bilik ini dengan menjadikan bahagian sudut bilik ini satu section untuk bekerja dari rumah. 

Kita tahu bahawa bekerja dari rumah melibatkan pengurusan masa yang baik dan berkesan. Saya perlu suasana privacy sama seperti di pejabat, jadi saya habiskan masa dalam bilik ini tanpa sebarang gangguan. Saya dapat focus sepenuhnya. So bila break for lunch atau habis waktu kerja saya keluar dari bilik ini tanpa perlu fikir lagi tentang tugasan pejabat.

Turn off television atau music

Secara kebiasaan, bila di rumah kita akan on tv atau music untuk ceriakan suasana tapi bila bekerja dari rumah saya perlu turn off semua itu. Ianya merupakan gangguan. Tentu ada yang kata, boring but I'm used to it. Kerja saya perlu membaca sambil berfikir dan focus jadi saya tak perlu hiburan.

Social media distraction

Semasa bekerja dari rumah, phone sentiasa di sisi unduk standby in case terima WhatsApp or email notification dari pejabat tapi bukan bermakna kita sibuk melayan social media tak berkaitan dalam waktu bekerja. Without having this inference's, saya boleh buat kerja saya secara efficient.

Kerjasama dari isi rumah

Semasa bekerja dari rumah, saya akan beritahu isi rumah supaya mereka faham keadaan saya. So mereka tak akan ganggu saya ketika saya bekerja. Kerjasama dari isi rumah sangat penting dalam keadaan ini.

Stationery

Itu sahaja tips bekerja dari rumah in order for us to accomplish the tasks given smoothly.
Semalam, dalam tak sedar tiba masa saya check out di apps apabila jam menunjukkan waktu bekerja tamat pada 5.15 petang. Saya check out pukul 5.39 petang seperti biasa apabila pulang dari pejabat.


Check out online attendance

Begitulah keadaan normal baharu (new normal) yang perlu kita hadapi ketika ini. Ada pros and cons.. Kebaikan bekerja dari rumah, saya tak perlu memandu ke pejabat, tak perlu susah fikir nak makan apa for breakfast and lunch, masa bekerja dari rumah juga flexible. Saya dapat buat coffee bila-bila masa. 

This is a new life transition that everyone has had to to take it. Jika keadaan tak boleh kita ubah, jadi kita ubah diri kita untuk sesuai dengan keadaan itu. Jangan terlalu fikir tentang keburukkan kerana masih terlalu banyak nikmat yang perlu disyukuri.

Okay ceritalah bagaimana anda bekerja dari rumah. Sejak bila anda bekerja dari rumah. Apa kekangan yang dihadapi apabila bekerja dari rumah? Ceritalah apa-apa sahaja yang berkaitan di ruangan komen.. 

Sekian sahaja post saya kali ini.
Thank you for reading.
Wasalam, byeee..


Regards,

Loading...
Share:

23 comments:

  1. Selamat work from home kak. Kemas je bilik kerja akak

    ReplyDelete
  2. Selamat bekerja dari rumah. Insya Allah, ini merupakan pengalaman baru yang pasti tidak akan dapat dilupakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dengan Adinda Baizura, pasti ada hikmah di sebalik setiap yang berlaku. :)

      Delete
  3. Cantik je ruang wfh akak tu, yelah kalau tidak mcm2 gangguan ada kalau kita tak set btl2 dan tanpa kerjasama dr seisi rumah

    ReplyDelete
  4. Sesuatu yang baharu itu perlukan masa beradabtasikan kak LZ.Lama-lama bila dah dapat rentak semua jadi santai. Selamat bekerja dari rumah ya kak.

    ReplyDelete
  5. Selamat bekerja dari rumah 😊

    ReplyDelete
  6. saya pun WFH hari ni, tapi as bidang keja saya byk P & C, keja rumah maknanya duk rumah takda wat keja apa2 lah. cuma perlu standby if kena panggil balik

    ReplyDelete
  7. Kiranya buat persekitaran macam dalam pejabat di ruang yang telah ditetapkan.
    Bagus juga Puan LZ dapat sesuaikan diri setelah buat beberapa ubahsuai.

    ReplyDelete
  8. samalaa kite pun baru je start work from home :)

    ReplyDelete
  9. selesa dan teratur persekitaran WFH. Tahniah. Salam kenal dari saya.

    ReplyDelete
  10. cantiknya ruang wfh akak! jeles kita...hehehe

    ReplyDelete
  11. Betul juga ye.. kalau WFH ni susah tak de fail2 atau buku nak rujuk.
    Last year I kena virtual learning pun kekok.. sebab ada je gangguan kat background (sapa lg.. org2 kat rumah ni lah.. hihi). Itu blom kucing melompat lagi.

    ReplyDelete
  12. wak dh lama keje from home., huhuhu

    ReplyDelete
  13. ahhh seronoknya ada ruang khas guna buat work station... sy ODL pun dalam bilik sendiri jee... letak meja kecik satu duduk la atas lantai haha

    ReplyDelete
  14. Wow.. kalau seisi rumah dah faham, ia memang membantu kita.. Kan.. Jadi memasing hormat waktu kita.. cuma waktu rehat lagi best.. pakaian pun bebas.. itu sy suka kalau wfh... tapi sy x pernah wfh.. haha.. mmg jaga production..

    ReplyDelete
  15. Cantik workstation akak.. Hihi kat opis saya memang susah nak dapat BDR tapi kami ada buat kerja shift secara bergilir-gilir, so minggu nie saya kerja shift petang dan minggu depan, kerja shift pagi dan begitulah seterusnya hingga PKP ditamatkan atau ada arahan baru daripada pihak atasan..

    ReplyDelete
  16. kemasnya work station akak di rumah. tapi tu lah sbb terhad segala file semuanya di pejabat kan. moga dipermudahkan segala urusan akak LZ :)

    ReplyDelete
  17. walaupun WFH tp ruang mcm di ofis.. cantik dan bersih

    ReplyDelete
  18. Cantiknya ruang kerja sis..
    Sha tak berapa suka kerja dari rumah ini.. Lebih memenatkan sebab bos dan rakan sekerja mengganggu luar waktu kerja bila kerja dari rumah ini.. Kita jadi kena lebih alert pula dengan telefon.. berbanding kerja di pejabat tapi nak buat macam mana, kena jugalah beradaptasi dan cekalkan hati.. huhuhu..

    ReplyDelete

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!

Loading...

Translator

The Author



Assalamualaikum..
Hello & Welcome to my blog!

I'm LZ | 42 y/o | Married
Based in Seremban, N9
On Blogger since May 2011
***************
Advertorial, Collaboration & Review
feel free to contact me via :

email : papernplanner@gmail.com

My Precious Followers

Facebook Page

My Supporters For Year 2020!

Top 5 Commentators

Top 5 Comments