Thursday, December 16, 2021

KEINGINAN Hingga Membawa KEMATIAN

Artikel ini perkongsian dari Facebook.. Saya terhibur apabila membaca post ini sambil dalam hati berkata sungguh creative si penulis tersebut..

Jom baca:


Dari KEINGINAN hingga KEMATIAN


Ketika anda dah mempunyai isteri, tapi masih membayangkan wanita lain untuk nikah lagi. Itulah yang dinamakan KEINGINAN.

Ketika anda bertemu wanita cantik dan solehah dan.. anda ingin menikahinya tetapi, wajah isteri anda selalu terbayang-bayang. Itulah yang dinamakan KETAKUTAN tapi anda tetap nekad menikahinya. Itulah yg dinamakan KEBERANIAN.

Ketika anda sedang mengadakan akad nikah, tiba-tiba isteri anda datang, itulah yang dinamakan KETAHUAN.

Tetapi isteri anda tak marah dan tak melempang madunya, malah turut hadir dalam acara tersebut. Akan tetapi dia membawa anak-anak anda demi menjaga kehormatan anda.. Itulah yang dinamakan KEAJAIBAN.

Ketika Anda pulang ke rumah isteri pertama anda, lalu dia menyambut anda dengan senyuman, malah dia membawa secawan kopi panas kesukaan anda, sambil berbisik : "Abang lepas nikah bini nombor 2 ni makin macho la.."  Itulah yang dinamakan KEANEHAN.

Setelah minum kopi.  Tiba-tiba seluruh otot anda kekejangan dan mulut anda berbuih.. Itulah yang dinamakan KERACUNAN...!! Tak lama selepas itu anda menemui ajal, itulah KEMATIAN.
Begitulah pengakhiran jalan cerita di atas..
Sekadar jenaka hari ini, just chill and don't take it serious okay.. 


Regards,

12 COMENTÁRIOS:

kalau dari awal ingat kematian tak mustahil 'ke' yang lain tidak timbul.

Hahaha... mujur tak sempat ketahian di situ dah kematian.

keinginan . ketakutan. keberanian. itulah dia manusia. mcm2 perasaan. bab kawin dua tu mmg aneh kalau sungguh jadi

aneh aneh kehidupan sekarang ini.. wallahu

memang terbaik penulisan dia... heheheh

Kann PC, kena ingat mati sentiasa..

Hahahaha kelakarlah Mrs. A..

Betul SA, mustahil berlaku.. :)

Hehehehe macam-macam kann Wak Lat :)

Tu laaa Yus, kreative sungguh kann :)

Saya pun sama mamapp.. Penulisan creative yang mempunyai maksud tersurat dan tersirat..

Post a Comment

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Back to Top