Tuesday, November 01, 2022

Juadah Tradisional Popular di Restoran Hayyan Huda Opah's Kitchen & Garden, Seremban

JUADAH TRADISIONAL POPULAR DI RESTORAN HAYYAN HUDA OPAH'S KITCHEN & GARDEN, SEREMBAN | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembaca blog ini.. Menjamu selera di Hayyan Huda ni sekitar awal bulan Oktober 2022 lalu.. 

Hayyan Huda Opah's Kitchen & Garden

Lama sebenarnya saya teringin makan di sini setelah officemate bercerita tentang juadah best di Hayyan Huda.. Mestilah rasa teruja nak pi makan sini sebab restoran Hayyan Huda ni dimiliki oleh keluarga mertua Dr Ezani Md Monoto, juara MasterChef Malaysia Season 1. Lokasi restoran ini terletak di 44, Jalan Bukit Temiang 1, Taman Bukit Temiang, 70200 Seremban, Negeri Sembilan. 

Set lunch

Saya dan officemate lunch di sini dan ketika itu hujan turun renyai-renyai.. Suasana sejuk membuatkan perut berkeroncong, memang kena dengan masa.. Kami berempat so kami pesan menu set makan tengah hari. Lauk set kami ada ayam goreng kampung, telur dadar, ikan siakap asam pedas, sambal udang, sambal sotong dan daging salai masak lemak..

Air sirap selasih

Minuman bagi set ini air sirap selasih sejuk.. Sejuk tekak di cuaca sejuk..

Asam pedas ikan siakap

Sambal udang petai dan sambal sotong

Daging salai masak lemak

Ayam kampung goreng kunyit

Datang pun lunch hour, tentulah ramai pengunjung lain tambahan pula restoran ini popular di sekitar Negeri Sembilan, so susah sikit dapat parking dan tempat duduk.. Kena tunggu giliran..

Pengunjung restoran

Waktu menunggu tak lama.. Layanan dari kakitangan juga sangat memuaskan.. Memandangkan tempoh menunggu tak lama so dapat makan cepat, so habis pun cepat.. Sementara itu pengunjung pula tak putus-putus masuk ke restoran.

Sebelum balik saya singgah ke bahagian kek dan pastry.. Haruslah bawa kek balik office untuk tea time nanti.. 

Kek untuk dibawa pulang

Saya pilih kek pandan gula melaka dan kek chocolate Nutella.. 

Kek pandan gula Melaka dan kek Chocolate Nutella

Begitulah serba ringkas cerita lunch di Hayyan Huda Opah's Kitchen & Garden.. Overall makanan semua sedap, kena dengan citarasa makanan tradisional Negeri Sembilan khasnya.. Banyak pilihan kek dan pastry, semua pun sedap-sedap belaka.. For me worth every penny..

Sesiapa yang ingin makan di sini perlu buat study sikit, bukan susah, just Google sahaja berkenaan waktu operasi dan waktu puncak untuk mengelakkan anda kecewa datang dari jauh tapi restoran tutup atau penuh.. 

Okay, setakat ini sahaja perkongsian saya kali ini. 
Sehingga kita berjumpa lagi di post akan datang. 
Thank you for reading & have a great day everyone!


Regards,

6 COMENTÁRIOS:

Lauk pedas-pedas.
Terliur. Siapa ada pencuci mulut

ayam kampung dia..dapp. masak lemak dia dapp..

tengok lauk pauknya tu nampak sedap semua tu kak oi

nampaknya semua hidangan kat situ sedap2 belaka...

sedapnya, lauk-pauk & kek..puas hati makan..

Post a Comment

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Back to Top