Social Media Icons

slide code

Photo

I am LZ
Assalamualaikum..
Hello & Welcome to my blog!

I'm LZ | 41 y/o | Married
Based in Seremban, N9
On Blogger since May 2011
***************
Advertorial, Collaboration & Review
feel free to contact me via :

email : papernplanner@gmail.com

About Me
Contact Me

welcome to my blog

social media icons 2

Search

category 1

BEAUTY

category 2

Fashion

category 3

LIFESTYLE

never miss any post

QUOTE OF THE DAY : POSITIVE PEOPLE

POSITIVE PEOPLE | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembaca blog ini.. Siapa tak suka dikelilingi rakan-rakan atau orang yang membawa aura positif dalam diri.. Bukan kata saya ni 100% positif tapi saya tetap berusaha membaiki diri untuk terus positif dalam apa jua keadaan sekali pun sebab itu saya suka bergaul dan dikelilingi oleh orang positif.. At least bila ada niat untuk berkata negatif akan dihalang dengan aura positif.. Tapi jangan acah-acah positif okay.. be genuine.. Jadi diri sendiri.

Positive people
Saya pula jenis outspoken tapi bukan outspoken yang sengaja menyakitkan hati orang.. Jika ada curiosity saya suka tanya pada tuan punya badan bukan dengar dari orang ketiga dan buat anggapan sendiri. Saya suka berkata dan menegur secara terus terang tapi hanya kepada mereka yang rapat dengan saya dan boleh terima teguran dengan hati terbuka. Itu tanda saya ambil berat pada mereka.. Saya pun suka bila orang treat saya begitu dengan niat yang baik.. Tegurlah andai ianya memberi manfaat kepada saya.



Saya tak akan ambil peduli dengan orang yang tak berkenaan. Andai teguran kita membawa masalah jadi buat apa kita tegur mereka.. Tak membawa faedah pada diri.. For me biarlah mereka terjun dengan labu-labunya sebab ada antara mereka jenis tak boleh ditegur.. 

Okay setakat ini sahaja perkongsian saya..
Thank you for reading..
Sehingga kita bertemu lagi di lain entry..
Sekian, wasalam..
Byeee..


Regards,


Comments

  1. dikelilingi orang positif, aura mereka berjangkit sekali kat kita. begitulah sebaliknya.

    ReplyDelete
  2. Bagus bila dikelilingi dengan orang yang positif.. Automatik kita pun positif...

    ReplyDelete
  3. Sangat penting dikelilingi insan-insan positif.Ianya mempengaruhi sahsiah kita.Secara tidak langsung mendidik kita ke arah lebih baik juga.

    ReplyDelete
  4. setuju ngn akak, dana pun jns outspoken tp bkn jenis yg menyakitkan hati org tanpa sebab...

    dulu dana selalu akan jaga hati org lain supaya tak terasa hati tp sejak hati kita sendiri pun tak pernah nk di jaga n di hargai, dana rasa lbh baik dana jaga hati sndiri... berkawan ngn org yg boleh terima seadanya... mls dh nk ada kwn yg jns semuanya dia betul je

    ReplyDelete
  5. diri kita ibarat magnet. kalau kita positif, maka kita akan tarik yg positif. dan begitu sebaliknya...

    ReplyDelete
  6. Yesss. Me want to positive vibes

    ReplyDelete
  7. Agree with your post. I like your writing style btw :)

    ReplyDelete
  8. ya betul... dgn ini kita akan ada positive vibes bkn menyakitkan hati org

    ReplyDelete
  9. Liez suka orgtegur liez dgn cara berhemah atau secara bersendirian.. bukan apa, takut nnt terasa hati kan.. bagus kita klaua dapat teguran yang org lain maknanya org ambil kisah tentang diri kita

    ReplyDelete

Post a Comment

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!


ppl love these

TIPS : CARA MUDAH CUCI HANDBAGS
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera to all my lovely readers.. Yuhuuuu buat apa hujung minggu be…
6 RESEPI SARAPAN PAGI MUDAH & SEDAP
6 RESEPI SARAPAN PAGI MUDAH & SEDAP | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembac…
NURSERY POKOK MURAH DI SG. BULOH
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembaca blog ini.. Alhamdulillah atas segala li…
BILA INGIN MEMILIKI KELEMBUTAN HATI
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera to all readers..  Hari ini tergerak hati untuk berkongsi Had…