Social Media Icons

slide code

Photo

I am LZ
Assalamualaikum..
Hello & Welcome to my blog!

I'm LZ | 41 y/o | Married
Based in Seremban, N9
On Blogger since May 2011
***************
Advertorial, Collaboration & Review
feel free to contact me via :

email : papernplanner@gmail.com

About Me
Contact Me

welcome to my blog

social media icons 2

Search

category 1

BEAUTY

category 2

Fashion

category 3

LIFESTYLE

never miss any post

Pixajoy TIDAK MENGHAMPAKAN

Pixajoy TIDAK MENGHAMPAKAN | First of all nak beritahu post ini bukan iklan tetapi review ikhlas hasil dari pengalaman sendiri. Perkara baik elok dikongsi bersama, tak gitu? >_~

Al-kisah, umum sedia maklum dengan pelbagai jenis apps yang berkaitan dengan perkhidmatan printing and  photo books secara dalam talian atau online printing and photo books services. Pada mulanya saya beranggapan masih belum memerlukan perkhidmatan ini hinggalah satu hari saya terima email dari Pixajoy mempelawa saya membuat name card secara percuma. Siapa sanggup tolak peluang berharga, tambahan pula ianya percuma kannnns. So why not kita grab tawaran itu

Pixajoy
So one sweet day, saya pun berjinak-jinak dengan Pixajoy apps.. I forced myself to custom made my own name card.. Aduhai, can you imagine saya dahlah tak creative, kaku, skema and etcetera tetiba ada hati nak design name card sendiri? Satu masalah besar okay!.. Mula-mula stress tapi lega sikit sebab pixajoy ada sediakan template untuk saya pilih..

Akhirnya tercipta juga satu design name card dengan bantuan pixajoy.. Name card ini saya buat khas untuk rakan bloggers.. Manalah tahu suatu hari yang indah berpeluang join gathering dengan rakan bloggers dapatlah saya menghulurkan name card ini, hehehe

Pixajoy parcel
Once order has been submitted, tak berapa lama name card saya siap! Name card tersebut dihantar melalui FlexiPack dari Pos Malaysia.. Tak sabar tunggu hasil kreativiti sendiri.. Tadaa, inilah hasilnya :

Pixajoy name card
Lady in Red Planner name card from Pixajoy
Make Free Name Cards from www.pixajoy.com/name-card
Lady in Red Planner name-card
Bila hasil usaha pertama berjaya, maka tetiba terasa gatal tangan untuk create hadiah diri sendiri..
Seterusnya saya buat pesanan kedua iaitu custom made diary 2019.. Ini pun berkat template yang disediakan oleh pixajoy.. Ikut saja template yang ada, just fill in the blanks!

Custom made diary from www.pixajoy.com
Oleh kerana memerlukan idea spontan, maka saya tepek gambar sendiri sebagai cover.. Motif utama kalau diary ini misplaced orang dapat cari siapa tuan punya kannn..

Memories in my diary
Second and third pages letak gambar anak dan quotes yang berkaitan kehidupan seharian sebagai motivasi diri..

Motivation quotes for myself
Beginilah mukasurat seterusnya, bahagian Yearly Planner 2019.. Saya gunakan bahagian ini untuk rekod tarikh mesyuarat.

Pixajoy's Yearly Planner 2019
 Mukasurat seterusnya monthly planner di mana saya gunakan untuk mencatat tarikh kes-kes Mahkamah sepanjang tahun 2019.

Pixajoy's Monthly planner
Mukasurat ini pula saya gunakan sebagai nota..

Pixajoy's planner - Notes
Overall planner ini lengkap mengikut kesesuaian saya dalam urusan kerja.. Tambahan pula template yang disediakan memudahkan kerja. Senang kata, orang tak creative pun boleh hasilkan products seni, hehehehe. Bukan hanya setakat name card dan diary, Pixajoy juga menawarkan pelbagai products custom made untuk diabadikan sebagai kenangan seperti photo book, calendar series, prints & cards, home art / deco, children's book, premium gift, stationery & stickers ..

 Pixajoy
www.pixajoy.com
Sesiapa yang ingin berkenalan dengan Pixajoy apps boleh download di Apple Store (iOS) atau Android mobile masing-masing.. Banyak freebie diberikan kepada new member, rugi jika lepaskan peluang ini.. Untuk ahli sedia ada pixajoy akan menawarkan discount kaw-kaw untuk product seterusnya.. Mana mungkin saya tak addicted.. Product berkualiti pada harga yang berpatutan.

Download pixajoy apps on your smartphone
So untuk maklumat lanjut boleh follow social media Pixajoy seperti berikut :


Bagaimana pula dengan anda? Pernah cuba sebarang printing apps? Kalau ada pengalaman, just name it! Apakah apps itu, mana tahu saya pun boleh sama explore.. Sesiapa yang masih belum mencuba sebarang apps begini, anda juga boleh memberikan pendapat.. Kita sama-sama kongsi cerita..


Okay, sekian sahaja perkongsian saya.. Thank you for reading..
Sehingga kita bertemu lagi di lain entry..
Sekian, wasalam..
Byee...


Regards,


Comments

  1. wow!! menariknya pixajoy nii. ingatkan untuk photo dan photobook je rupanya ada juga benda lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najah, mula2 Sis pandang remeh.. Belum cuba belum tau.. Bila hasil pertama berjaya dan cantik terus adicted untuk order product lain.. Harga pun affordable..

      Delete
  2. Ringkas tapi cantik. Putih menaikkan seri name card tu kak .

    ReplyDelete
  3. kaella tak pernah try apps macam ni. haritu dah buat tapi tak beli lagi hhehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau Cik Kaella minat boleh try pixajoy.. Ikut template yang disediakan..
      At first sis pun berat hati nak cuba tapi bila dah cuba dapat hasilnya terus jadi minat untuk order product lain yang cantik..

      Delete
  4. Nice sangat tu sis lz.. 😍😍
    Boleh try terjah juga nanti best juga kalau dapat create sendiri kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih HH..
      Dapat create sendiri satu kepuasan, ada personal touch di situ, hehehe

      Delete
  5. Cutenya name card akak.. Notebook pun nampak simple tapi comey..

    ReplyDelete
  6. Wah name card tu comel je tapi planner tu cantik.

    ReplyDelete
  7. Ayu memang selalu wat photobook ngan pixajoy. best!! card pun dah wat dah.
    mula2 dulu...ngan photobook malaysia, but bila wat ngan pixajoy..lagi meriah. so ngan pixajoy je pas tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita serupalah mummy Ayu.. Sebelum ni pernah juga cuba yang lain tapi tak serasi so far prefer pixajoy..

      Delete
  8. Cantik name card LZ #lessismore

    Huwaaa itulahkan company tak bagi diary. Kita buatlah diary lagi cun-melecun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Mrs. A.. Begitulah kisahnya kannn, hehehe

      Delete
  9. Memang menarik. Worth it sangat. Thanks for sharing sis :)

    Ika datang singgah sini kak sha https://ikashoid.blogspot.com/2019/02/book-haul-feb-2019.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hee sorry. Kak LZ :) Kak Sha pulak hehe.

      Delete
    2. Hehehehe comel jer Ika.S.. It’s okay dear.. By the way, thank you for your comments 😍..

      In shaa Allah sis akan menyusul ke blog Ika nanti..

      Delete
  10. Dah dapat dah pun 1 name card yg cntik tu dari sis LZ, hihi memang cantik. Diari tu pun cantik sgat. Wah nanti bolehlah cuba usha2 pixajoy ni. Menarik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan lupa Cik Engku cuba order at least 1 product dulu dari pixajoy.. Kalau puas hati boleh order lain tambah koleksi 😁

      Delete
  11. jadi ahli pixajoy, sbb nak compare dgn photobook tapi x pernah try lg, photobook pun buat sekali je..bagus idea buat planner sendiri, boleh design ikut citarasa sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. LZ lebih kurang Sis.. Sebelum ni pernah cuba Photobook tapi lepas cuba pixajoy terus beralih arah.. Sesekali guna Photobook ikut kesesuaian gambar..

      Delete
  12. perkongsian menarik, boleh lah cuba nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silakan Nabila, belum cuba belum tau, hehehe terima kasih 😊

      Delete
  13. wow..semua cantik...tapi pixajoy memang antara printing company yang kita suka.

    ReplyDelete
  14. nape sy xjmpa? huhuhu nk download jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebelum ni ada Yus dalam iOS tapi baru-baru ni search semula dah takde mungkin apps sedang ditambah baik..

      Delete

Post a Comment

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!


ppl love these

TIPS : CARA MUDAH CUCI HANDBAGS
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera to all my lovely readers.. Yuhuuuu buat apa hujung minggu be…
6 RESEPI SARAPAN PAGI MUDAH & SEDAP
6 RESEPI SARAPAN PAGI MUDAH & SEDAP | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembac…
NURSERY POKOK MURAH DI SG. BULOH
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembaca blog ini.. Alhamdulillah atas segala li…
BILA INGIN MEMILIKI KELEMBUTAN HATI
Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera to all readers..  Hari ini tergerak hati untuk berkongsi Had…