Biskut Tunjuk Untuk Raya

Bahang sambutan Hari Raya Aidilfitri kian terasa lebih-lebih lagi bila 'biskut tunjuk' yang ku order telah sampai ke tangan.. Kenapa saya panggil biskut tunjuk? Biskut tunjuk ni istilah biskut raya yang kita beli bukan buat sendiri.. Iyer la masa kita pilih kannn kita tunjuk - "saya nak order biskut ni.." sambil tunjuk biskut yang ingin dipesan gitu, hehehehe dari situ nama diberi..

Biskut tunjuk
Al-kisah inilah biskut tunjuk saya.. Order dari office mate sebelum bulan Ramadhan tempoh hari, dalam tak sedar makan tester maka ter-order 6 bekas untuk 3 jenis setiap satu jenis saya order 2 bekas.. Jadi bila pesanan selamat diterima rasa teruja..

Almond cookies
Cornflakes Choc Chips
Satu jenis lagi lupa apa nama dia tapi yang pasti semua biskut moden.. Next year saya harap Kak Izan Kitchen ambil tempahan sebab kemungkinan besar saya akan order biskut tunjuk lagi, hehehehe

Siapa beli biskut tunjuk macam saya? Siapa pula antara pembaca yang rajin buat biskut raya sendiri? Overall berapa jenis biskut raya uolls? Jangan lupa kongsi persiapan biskut raya anda di ruangan komen di bawah..




Okay thank you for reading..
Sehingga kita bertemu lagi di lain entry..
Sekian, wasalam..


Regards,


Loading...

12 comments :

  1. PC pun beli kuih tunjuk kak..beli sikit-sikit je kak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah kita PC.. Akak pun beli beberapa jenis sahaja 😊..

      Delete
  2. saya bukan biskut tunjuk.. tapi biskut free. biskut raya adik beradik bawa balik ke rumah hahaha. memang idok le nak buat sendiri. tak rajin hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhhh untunglah Say.. Alhamdulillah rezeki jangan ditolak 😁..

      Delete
  3. ray suke cornflakes choc chip tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedapkan Ray biskut cornflakes choc chip, akak pun suka 😊..

      Delete
  4. Samalah kita.
    Lebih mudah dan ringkas menunjuk saja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul pakcik WP, tunjuk bayar & siap.. Beli biskut homemade lebih sedap, buat sendiri belum tentu jadi 😁..

      Delete
  5. Replies
    1. Biskut raya penyeri sambutan Hari Raya..

      Delete
  6. samalah.. sha pun tunjuk juga.. Sha beli batang buruk sebungkus dan 5 bungkus kerepek..

    ReplyDelete
  7. Hehheee... samalah kita LZ tunjuk jerrr....
    Lagipun di SAINS semua ada hehehee...

    ReplyDelete

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!


Designed For Lady In Red Planner | Copyright Reserved 2019