Tuesday, November 27, 2018

WHY DO WE ARGUE? LIFE IS TOO SHORT..

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembaca blog ini..
Alhamdulillah, pagi ini hujan turun dengan lebat, terasa nyaman udara pagi ini..
Kali ini saya ingin kongsi quote yang sangat bermakna dalam hidup saya..

Good to share :

"Life is too short to argue and fight. Count your blessings. Value the people who love you and make the most of each day."

Life is too short
Hidup ini terlalu singkat untuk sesuatu yang tidak bermanfaat.. Andai ada berlaku salah faham, cepat-cepatlah selesaikan sebab we are not guaranteed a tomorrow. Pernah dengar orang kata : Esok masih ada, tapi harus kita ingat esok belum tentu untuk kita..
Jadi gunalah peluang yang ada sebaik mungkin..




 Thank you for reading..
Have a good day everyone.. ^_~
Remember, life is too short, fragile and does not wait for anyone..


Regards,


29 COMENTÁRIOS:

betul tu... tapi kalau tak gado manja boring. haha

terlalu cepat masa berlalu..hari2 yang dilalui macm tiada apa yang menarik berlaku..:)

but there is a good and bad argument too. hehe

Betul kak...hidup ini sangat singkat.Kadang hari ini menyusun macam-nacam eh esok dah menjelma..begitu juga umur kita.Jadi jangan sia-siakan umur dan Allah pinjamkan.

betul. andai kata bergaduh hari ni tup tup dia meninggal dunia... kan x sempat nk minta maaf bagai...

appreciate life & our loving ones..

setuju tuh.... kalau semua benda kita kecohkan mmg payah jadinya

Setuju.. live your life pls

Betul tu, tak perlunak argue dlm life ni, just let it go and live life to the fullest ..

Alhamdulillah. Masih dapat bernafas di bumi yang indah ini. Manfaatkan setiap detik yang ada. Hidup akan menjadi lebih indah.

sangat betul, so enjoy to the fullest

Hehehehe gaduh manja okay tapi dengan syarat jangan ada pihak yang makan hati, wink.. wink..wink..

Betul Cik Nor, rutin harian yang sama dalam tak sedar cepat masa berlalu..
Kita kena cari sesuatu yang menceriakan hari kita Cik Nor.. ;)

Indeed Ray, especially when we expressing a point of view on a certain issue.. ;)

Tepat sekali PC, jangan sia-siakan hidup kita..

Itulah yang LZ maksudkan dear Anies.. Kalau tiba-tiba kita atau dia meninggal sebelum minta maaf, menyesal tak guna..

Betul NM.. Tolak tepi hal remeh-temeh sekurang-kurangnya kurang masalah dalam fikiran..

Agree Mrs Pip, live life to the fullest.. Pasti hari-hari kita lebih ceria..

Alhamdulillah Sis Amie... Betul apa yang sis nyatakan..

Indeed Kak Lily.. Have a great day!

True true.. Mcm ramai kata live life to the fullest

Itulah yang terbaik kannn M.U.L.A.N.. ;)

Sebab hidup ini singkat, Sha lebih berusaha menyayangi diri dan orang yang penting dalam hidup Sha dan menyingkirkan mereka yang sekadar ingin mengambil kesempatan..

Smoking sgt2 don't waste time with negativity

Post a Comment

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Back to Top