Social Media Icons

slide code

Photo

I am LZ
Assalamualaikum..
Hello & Welcome to my blog!

I'm LZ | 42 y/o | Married
Based in Seremban, N9
On Blogger since Mac 2010
***************
Advertorial, Collaboration & Review
feel free to contact me via :

email : papernplanner@gmail.com

About Me
Contact Me

welcome to my blog

social media icons 2

Search

category 1

BEAUTY

category 2

Fashion

category 3

LIFESTYLE

never miss any post

KISAH DIAM YANG BOLEH MEMBATALKAN PUASA

KISAH DIAM YANG BOLEH MEMBATALKAN PUASA | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera to all my lovely readers.. Terima kasih atas kesudian blogger friends untuk meluangkan masa membaca entry ini.. Saya ambil dari perkongsian WhatsApp dari ex-colleague yang diterima hari ini.. Entry ringkas sekadar menceriakan hari anda, jangan ambil serious atau salah sangka okay.. Pesanan saya bacalah hingga habis dengan berlapang dada..

Benarkah diam boleh membatalkan puasa?
.
Photo credit to Giphy

Baca kisah ini selanjutnya sebelum membuat kesimpulan :

"Dalam sebuah ceramah seorang ustaz berkata :

Ternyata diam boleh membatalkan puasa..
Lalu para jemaah serentak terkejut kehairanan..

"Bagaimana boleh batal puasanya ustaz???" tanya salah seorang jemaah.

Lalu secara santai ustaz berkata,
"Hal yang membatalkan puasa kerana diam, misalnya:

Diam, diam sarapan pagi..
Diam, diam minum cendol..
Diam, diam makan maggi..
Diam, diam merokok..
Diam, diam makan dalam kereta.    

Itu contoh diam yang membatalkan puasa.."

Begitulah entry saya, ianya sekadar lawak hambar..




  Sehingga kita bertemu lagi di lain entry.
Sekian, wasalam..


Regards,

Comments

  1. hahaha..masa dapat ni mula macam pelik..aikkk ajaran mana ni..ahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kannn Hernee ada saja idea diaorang untuk buat lawak..

      Delete
  2. Laaaaa, suspen betul tajuknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. First time saya pun begitu Mrs. Pip 😊

      Delete
  3. Ira pun ada dapat whatsapp ni kak memula dalam hati pemendaaaaa ntah mengarut ghupe ghupe kena tipu daaaa 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah Ira, macam-macam idea lawak diaorg dalam hati berkata-kata. 😁

      Delete
  4. Pandai ustaz tu melawak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe sekarang ramai ustaz pandai melawak Kak Nin..

      Delete
  5. adoyai...ingatkan diam-diam buat tak tahu pun boleh berdosa...ghupanya..diam-diam dok makan time puasa siang hari..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu larr SA..
      Pandai betul siapa yang reka lawak ni, ada saja ilhamnya,hehehe

      Delete
  6. Kikikiki....nampak mcm diam tp rupanya diam diam buat kerja ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diam , diam tapi buat kerja haram, hehehe 😁

      Delete
  7. hiii tersengih sendirian .. selamat berpose sis :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!

ppl love these

Resepi Scone Kismis Gebu, Simple & Sedap
RESEPI SCONE KISMIS GEBU, SIMPLE & SEDAP | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua p…
6 RESEPI SARAPAN PAGI MUDAH & SEDAP
6 RESEPI SARAPAN PAGI MUDAH & SEDAP | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembac…
Pokok Bonsai Bunga Kertas Menjadi Idaman
POKOK BONSAI BUNGA KERTAS MENJADI IDAMAN | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera to all my lovely r…
Sayonara Stationery Giveaway by NiniHanini
SAYONARA STATIONERY GIVEAWAY BY NINIHANINI | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pemb…