Wednesday, May 24, 2017

Kisah Diam Yang Boleh Membatalkan Puasa

KISAH DIAM YANG BOLEH MEMBATALKAN PUASA | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera to all my lovely readers.. Terima kasih atas kesudian blogger friends untuk meluangkan masa membaca entry ini.. Saya ambil dari perkongsian WhatsApp dari ex-colleague yang diterima hari ini.. Entry ringkas sekadar menceriakan hari anda, jangan ambil serious atau salah sangka okay.. Pesanan saya bacalah hingga habis dengan berlapang dada..

Benarkah diam boleh membatalkan puasa?
.
Photo credit to Giphy

Baca kisah ini selanjutnya sebelum membuat kesimpulan :

"Dalam sebuah ceramah seorang ustaz berkata :

Ternyata diam boleh membatalkan puasa..
Lalu para jemaah serentak terkejut kehairanan..

"Bagaimana boleh batal puasanya ustaz???" tanya salah seorang jemaah.

Lalu secara santai ustaz berkata,
"Hal yang membatalkan puasa kerana diam, misalnya:

Diam, diam sarapan pagi..
Diam, diam minum cendol..
Diam, diam makan maggi..
Diam, diam merokok..
Diam, diam makan dalam kereta.    

Itu contoh diam yang membatalkan puasa.."

Begitulah entry saya, ianya sekadar lawak hambar..




  Sehingga kita bertemu lagi di lain entry.
Sekian, wasalam..


Regards,

18 COMENTΓƒRIOS:

hahaha..masa dapat ni mula macam pelik..aikkk ajaran mana ni..ahahah

Laaaaa, suspen betul tajuknya.

Hahaha kannn Hernee ada saja idea diaorang untuk buat lawak..

First time saya pun begitu Mrs. Pip 😊

Ira pun ada dapat whatsapp ni kak memula dalam hati pemendaaaaa ntah mengarut ghupe ghupe kena tipu daaaa πŸ˜‚

Samalah Ira, macam-macam idea lawak diaorg dalam hati berkata-kata. 😁

Pandai ustaz tu melawak...

Hehehehe sekarang ramai ustaz pandai melawak Kak Nin..

adoyai...ingatkan diam-diam buat tak tahu pun boleh berdosa...ghupanya..diam-diam dok makan time puasa siang hari..hahahaha

Hehehe.igtkn diam apa tdi.

Tu larr SA..
Pandai betul siapa yang reka lawak ni, ada saja ilhamnya,hehehe

Kannn CikRenex, macam-macam hehehe

Kikikiki....nampak mcm diam tp rupanya diam diam buat kerja ye...

Diam , diam tapi buat kerja haram, hehehe 😁

hiii tersengih sendirian .. selamat berpose sis :)

Hehehe Selamat berpuasa Wani 😍

Post a Comment

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Back to Top