Social Media Icons

slide code

Photo

I am LZ
Assalamualaikum..
Hello & Welcome to my blog!

I'm LZ | 42 y/o | Married
Based in Seremban, N9
On Blogger since Mac 2010
***************
Advertorial, Collaboration & Review
feel free to contact me via :

email : papernplanner@gmail.com

About Me
Contact Me

welcome to my blog

social media icons 2

Search

category 1

BEAUTY

category 2

Fashion

category 3

LIFESTYLE

never miss any post

HAPPY MAIL FROM GERMANY

HAPPY MAIL FROM GERMANY | Assalamualaikum (the Arabic greeting meaning "Peace be unto you") dan Selamat Sejahtera kepada semua pembaca blog ini.. Entri ini saya ingin berkongsi kegembiraan setelah mendapat surat balas dari one of my penpal in Germany bernama Beate.. Saya pernah bercerita tentang kenalan ini di entri sebelum ini..

Apakah isi dalam parcel ini.. Jom kita explore..

Happy mail from Germany
Kiriman dihantar dari sebuah bandar bernama Bad Lauterberg yang terletak di selatan Harz. Postcard di bawah ini menunjukkan bandar Bad Lauterberg dan ianya dihantar oleh Beate bulan lalu..

Cerita tentang Bad Lauterberg
Beate begitu memahami saya kerana dia tahu saya planner and stationery addict.. Semua barang yang dikirim berkaitan stationery dan buku nota yang boleh digunakan sebagai planner insert. 

Note books
 Selain itu sebatang pen dakwat purple, erasers dan sticky notepad..

Pen, erasers and sticky notepad
Di samping semua stationery di atas, haruslah disertai dengan surat.. Banyak cerita terkini mengenai kisah kehidupan, aktiviti harian dan tempat baharunya.. Untuk pengetahuan Beate baru sahaja berpindah rumah ke satu daerah yang lebih dekat dengan tempat kerja dan tempat belajar kerana dia baru sahaja menyambung pengajian dalam bidang Perakaunan walaupun setelah mempunyai 3 orang anak berumur antara 14 hingga 20 tahun.





 

Ini semua barang-barang yang dihantar oleh Beate sebagai tanda ingatan persahabatan kami.. Sudah menjadi kemestian, kami akan exchange gift dalam setiap surat yang dikirim sebagai kenang-kenangan.. Jangan salah sangka, hadiah bukan menjadi ukuran sesebuah persahabatan but for me the value of friendship itself. True friendship is a gift that is given without expectation of anything in return.

My happy mail!
Beginilah cara saya menambah kenalan.. Saya suka mencari persamaan dalam setiap persahabatan. Saya ingin tahu kehidupan mereka dan bekongsi apa sahaja cerita mengikut kesesuaian. Bagi saya kawan memang ramai tetapi sahabat yang memahami kita sukar ditemui... Dalam pergaulan kita perlu ada keserasian, persefahaman dan tolak ansur. Jika kita ada sahabat dalam susah dan senang, itu adalah hadiah dariNya.. 

"A great relationship is about 2 things, first, find out the similarities and second... respect the differences."
 



Okay setakat ini sahaja cerita saya..
Bagaimana pula dengan rakan bloggers, apakah maksud persahabatan bagi anda? Or ada antara pembaca mempunyai hobi sama dengan saya? Apa komen anda? Jom kongsi cerita 😉..

Sehingga kita bertemu lagi di entri akan datang..
Sekian, wasalam..


Regards,

Comments

  1. bestnya akakkk.. dpt kenalan luar negara..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok Busyra dapat berkenalan & tahu budaya mereka.. ini minat akak sejak sekolah 😊..

      Delete
  2. cute miutnya.... tahniah sis... seronoknya ada kenalan oversea... InyaaAllah, perkenalan alam maya memberi pengalaman baru berkongsi pendapat dan sebagainya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapat berkenalan dengan blogger seperti Sheila pun seronok juga.. Macam Sheila nyatakan kita boleh bertukar2 pendapat dsb..setuju sangat.. 😊

      Delete
  3. Bestnya dpt rakan luar negara . Saling mengingati dan utus surat .bertuah sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah Cik CL, sis suka tambah kenalan 😄..

      Delete
  4. Seronok tgk sis ada kwn dr luar negara. Siap berkirim barang lagi. Bestnya 😍😍

    ReplyDelete
  5. Sok sok nak jalan German senanglah kan. Dah ada org tunggu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau betul tunggu, tapi masalah bahasa lak Mak Nom, mcm ayam dgn itik.. Diaorg pun x berapa fasih English, hehehe 😁

      Delete
  6. Bestnya..masih menghidupkan snail mail. Memang seronok ada kenalan yang kita boleh belajar banyak benda dari dia. Hope you and Beate have an awesome everlasting friendship!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Sal 💕
      Sebut tentang snail mail teringat ada satu mail dari Spain LZ belum balas..

      Delete

Post a Comment

Leave your friendly messages here ^_~
Feel free to visit my blog again..
Thank you very much!

ppl love these

Resepi Scone Kismis Gebu, Simple & Sedap
RESEPI SCONE KISMIS GEBU, SIMPLE & SEDAP | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua p…
6 RESEPI SARAPAN PAGI MUDAH & SEDAP
6 RESEPI SARAPAN PAGI MUDAH & SEDAP | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pembac…
Pokok Bonsai Bunga Kertas Menjadi Idaman
POKOK BONSAI BUNGA KERTAS MENJADI IDAMAN | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera to all my lovely r…
Sayonara Stationery Giveaway by NiniHanini
SAYONARA STATIONERY GIVEAWAY BY NINIHANINI | Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera kepada semua pemb…